Konut Haberleri
25 Tem 2014 18:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:35

Bu kentte yaşayan her 10 kişiden 3'ü milyarder!

WealthInsight’ın araştırmasına göre, nüfusuna oranla en fazla dolar milyoneri barındıran kentlerin başında Monaco geliyor. Bu kentte yaşayan her 10 kişiden 3'ü dolar milyoneri.

Bu kentte yaşayan her 10 kişiden 3'ü milyarder!
Servet üzerine araştırmalar yapan WealthInsight adlı araştırma şirketi nüfusuna oranla en fazla dolar milyoneri barındıran kentleri açıkladı. Rapora göre kişi başına en fazla milyonerin yaşadığı kent Monaco. Kumarhaneleri, Formula-1 yarışları ve pahalılığıyla ünlü bu kentte yaşayan her 10 kişiden 3'ü dolar milyoneri.

Monaco'yu dünyanın en zengin ülkelerinden İsviçre'de iki kent izliyor: Zürih ve Cenevre. Bu iki kent İsviçre'de banka ve diğer finans şirketleriyle, vergi avantajlarından yararlanmak isteyen pek çok küresel şirkete ev sahipliği yapıyor. Gayrimenkul fiyatlarının pahalılığı, yüksek ücretler Zürih ve Cenevre'yi listenin tepesine yerleştiriyor.

Dördüncü sırada ise tartışmasız dünyanın iş ve finans merkezi olan New York geliyor. Rapora göre New York'ta yaşayan her 100 kişinin 4.63'ü yani 389 bin 100 kişiye New Yorklu milyoner.
Beşinci sırada Frankfurt'un altıncı sırada ise Londra'nın bulunduğu listedeki diğer ABD kentleri ise şunlar: 18'nci sırada Houston ile hemen ardındaki San Fransisco. Her iki kentte de nüfusun yaklaşık yüzde 2'si dolar milyoneri.

Araştırma, kişilerin sahip oldukları veya oturdukları ev haricindeki mal varlıkları hesaplanarak yapılıyor.

Kaynak: Fortune