Konut Haberleri
17 Kas 2017 07:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Bu ilçede kiralık ev kalmadı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğun olarak devam ettiği Gaziosmanpaşa'da, kiralık ev kalmadı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, hak sahiplerine kiralık yer bulmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Bu ilçede kiralık ev kalmadı!
Kentsel dönüşüm çalışmalarının son sürat ilerlediği Gaziosmapaşa'da kiralık ev talepleri patladı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ahes Misal İstanbul projesinin tanıtım toplantısında kentsel dönüşümle ilgili açıklamalar yaptı. Raffles Hotel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Usta, "Depremi önleyemiyorsak, yaşadığımız yerleri depreme dayanıklı hale getirmeliyiz. Bunun için ilçedeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz." dedi.

Gaziosmanpaşa'da kiralık ev kalmadı

Türkiye'nin ilk dönüşüm startının verildiği Gaziosmanpaşa'da toplamda 30 bin konut dönüşecek. Şu ana kadar 5 bin konutun inşaatının başladığı, 5 bin konutun ise 2018'de dönüşeceği ilçede kiralık ev talebi de patladı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Hasan Tahsin Usta, "Kentsel dönüşümde en zor şeylerden biri hak sahiplerine kiralık yer bulmak. Talep sürekli arttığı için bölgede kiralık ev kalmadı. Anlaştığımız bütün mekanları yıkarak, vatandaşları mağdur etmemek adına kademeli olarak ilerliyoruz." dedi.

Kentsel dönüşüm bölgelerini yatırıma dönüştürmek için uğraştıklarını söyleyen Usta, Gaziosmanpaşa'nın bundan 15 yıl sonra yepyeni bir Gaziosmanpaşa olacağını da sözlerine ekledi.