Konut Haberleri
07 Mayıs 2016 19:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Bu evlerin musluğundan ne aktığına inanamayacaksınız

Belçika'nın Brugge kentinde bulunan bir bira üreticisi, 4 yıldır çalışmaların devam ettiği altyapı sistemi sayesinde abonlerin evlerinde musluktan bira akmasını sağlayacak..

Bu evlerin musluğundan ne aktığına inanamayacaksınız
Belçika'nın Brugge kentinde De Halve Maan isimli bira üreticisi, abone olanların evlerinde muskluktan 7/24 bira akmasını sağlayacak bir proje hayata geçiriyor. Bölge halkının istediği zaman bira içmesini sağlayacak olan projede, bira fabrikasının  3 kilometre etrafına bira boru hattı döşeniyor.

Evlere bira servis eden bir altyapı sistemi oluşturulan projede 2 hafta sonra musluklardan bira akmaya başlayacak. Söz konusu proje kapsmaında yapılmakta olan altyapı çalışmalarına 4 yıl önce başlanmış. Döşenmekte olan borular saatte 20 km’ye varan hızla 1.500 galon bira taşıyacak olup Brugge’deki imalathaneden şehrin 3 km dışına kadar bira ulaştıracak.

Firmanın sahibi Xavier Vanneste, söz konusu projenin kendisine 4.5 milyon euroya (15 milyon TL) mal olduğunu, bira altyapı hizmetine erken kayıt olmak isteyen bölge halkı ise toplamda 300 bin euroluk (1 milyon TL) bir katkı payı ödediğini bildirdi.

Öte yandan musluktan bira akmasını sağlayan sistemin benzerleri Danimarka’nın Randers ve Almanya’nın Münih kentlerinde de kullanımda.

ETİKETLER
#Belçika #bira