Konut Haberleri
26 Mayıs 2014 08:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:06

Bu evlerin modası asla geçmeyecek

Qent İstinye’de Porche Design ile çalışan Toya Yapı şimdi de Basın Ekspres Yolu’ndaki Toya Moda projesinde Dice Kayek markasıyla modayı mimariyle buluşturuyor. Lüksü ulaşılabilir kılan projede fiyatlar 185 bin liradan başlıyor

Bu evlerin modası asla geçmeyecek
Posche Diesign’in tasarımıyla İstinye’de hayata geçirdiği Qent İstinye projesinde büyük başarı sağlayan Toya Yapı, yeni adres seçtiği Basın Ekspres Yolu’ndaki Toya Moda projesi için ünlü moda ve tasarım markası Dice Kayek  ile çalışıyor. Bu sayede moda ve mimariyi harmanlayan Toya Yapı, lüksü ulaşılabilir fiyatlarla alıcılara sunuyor.

Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, her projede farklı bir konsept hayata geçirdiklerini söyledi. Topaloğlu, İstinye’de Porche Design ile yaptıkları projede hem mimari hem iç tasarım hem de teknolojide son noktaya çıktıklarını belirterek, Toya Moda projesinde ise modası geçmeyecek evler yapmak için Dice Kayek ile çalıştıklarını söyledi.

Zafer Topaloğlu, konutların da artık tasarımlarıyla önemli bir unsur haline geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Ünlü modacı ve tasarımcı Dice Kayek ile çalışarak projenin ruhunu değiştirdik. Tüm alanlarda bu markanın izleri olacak. Fakat yatırımcılar bu konutları almak için milyon dolarlar ödemeyecek. Toya Moda’da özel tasarımlı daireler 185 bin liraya daire almak mümkün.”

Dice Kayek tasarladı
Zafer Topaloğlu, Basın Ekspres aksının İstanbul’un en iyi prim yapan bölgelerinden olduğunu belirterek,  “Bölgede fiyatlar artmaya devam edecek. E-5 ve otobana direk çıkılıyor. Projenin yakınında metrobüs var. Metro da gelecek. Havalimanına çok yakın. Yeni projelerin çekim merkezi burası” dedi.

Zafer Topaloğlu, “Biz 1 ay içinde projenin yüzde 30’unu sattık. Gelen talep de bölge ve projenin cazibesini gösteriyor. Havalimanına yakın olmamız nedeniyle İstanbul dışından Gaziantep, Konya ve Kayseri gibi illerden esnaf ve KOBİ’lerden de talep alıyoruz” diye konuştu.

Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Toya Yapı tarafından gerçekleştirilen Toya Moda’da, ortak alandan, iç alan tasarımlarına, renk seçimlerinden daire kapı numaralarını gösteren tasarımlara kadar en ince detaylar, yaptığı tasarımlarla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Dice Kayek’in imzasını taşıyor.

Kaliteyi ve lüksü biraraya getiriyor
Projedeki tüm dairelerin mutfak, banyo ve diğer iç mekânlarında kullanılan ürünlerin tamamı 1. sınıf malzemelerden seçildi. Kalite ve lüksün bütün özelliklerini bir arada bulunduracak Toya Moda’da concierge hizmetleri ile otel konforu da standart hale getiriliyor.  Toya Moda’da sauna, buhar banyosu, açık-kapalı yüzme havuzu, masa tenisi, dans-pilates, fitness, kapalı basketbol salonu, squash, çocuk havuzu, açık-kapalı çocuk Oyun alanları ve yürüyüş yolları yer alıyor.

15 Haziran’da fiyatlar artacak
Projede yer almak isteyenler 15 Haziran’a kadar lansman fiyatlarından faydalanabilecek. Gayrimenkul fiyatlarının sürekli yükseldiği Basın Ekspres’teki projede dairelerin peşin fiyatları 185 bin liradan başlıyor. Toya Moda’da yüzde 5 peşinatla 120 aya kadar vade olanağının yanı sıra firma bünyesinde yüzde 30 peşinatla 36 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme seçeneği sunuluyor.

100 milyon $ yatırımla yapılıyor
Toplamda 4 bloktan oluşacak ve 100 milyon dolarlık yatırım maliyeti ile hayata geçirilen Toya Moda projesinin Aralık 2016’da teslim edilmesi planlanıyor. 21 bin metrekare arazi üzerine 4 blok halinde hayata geçecek olan Toya Moda’da 37 ve 151 metrekare arasında stüdyodan, 3+1’e kadar değişen büyüklük ve tiplerde 486 konut bulunuyor.

Yüzde 70’i yeşil alandan oluşuyor
Toya’nın hayata geçirdiği tüm projelerde olduğu gibi Toya Moda’da inşaat esnasında ve sonrasında düşük karbon salınımı ve yüksek enerji verimliliğine sahip yapısıyla doğayı koruması ile de dikkat çekiyor.  Yüzde 70’i yeşil alan olarak planlanan projede, sürdürülebilirlik politikası ile gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak amaçlanıyor. Çevreye gösterdiği duyarlılık ile proje ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından LEED sertifikasına altın seviyesinde aday oluyor.