Konut Haberleri
02 Kas 2015 09:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:41

Bu evler doğanın içinde...

Teknolojinin hızla gelişmesi ve üretimde kullanılan malzemelere yenilerinin eklenmesi tasarımcılara sınırsız imkânlar tanıyor. Ancak bir kısım tasarımcılar hala doğadan kopmamaya kararlı...

Bu evler doğanın içinde...
Teknolojinin hızla gelişmesi ve üretimde kullanılan malzemelere yenilerinin eklenmesi tasarımcılara sınırsız imkânlar tanıyor.

Özellikle geleceğin yaşam alanları olarak evlerin veya toplu konutların alacağı şekiller konusunda birbirinden çılgın projeler adeta birbiriyle yarışıyor. Sonuç olarak kimin haklı çıkacağını zaman ve ihtiyaçlar gösterecek.

Ancak ne kadar uçuk kaçık da olsa projelerin ortak noktası yeni tasarımların çevreyle çok daha uyumlu olması ve doğal kaynakları olabildiğince verimli kullanması üzerine kuruluyor.

İşte o evler...

Yeni nesil ev tasarımcıları planlarında evlerin hem doğayla hem de evde yaşayanlarla uyum içerisinde olmasına özen gösteriyor. İlham kaynağı tamamen doğadan gelen tasarımlarda geleneksel binalardaki simetriye rastlamak mümkün değil.

osh Snodrgass’ın imzasını taşıyan ‘Entertainment Pod’ eğlence mekânını tek bir noktada topluyor. Tasarım kişisel tercihleri belirleyip eğlence kalitesini artırıyor.

Sağlıklı bir çevreyi hedefleyen bu kapı kolu kendi kendini dezenfekte etme özelliğine sahip. Kapı kolu bırakıldığını belirlediği an ultraviyole ışıkla kendini temizliyor.

Yanko Tasarım’ın ürünü olan musluk su sarfiyatını en aza indirmeyi hedefliyor. Her seferde 1 litre su veren musluk kullanıcıyı daha tutumlu olmaya davet ediyor.

Bulaşık makineleri yakında su yerine mikro dalga fırın gibi elektromanyetik dalgalarla temizlik sağlayacak. Atıklar ise gübreye dönüştürülecek.

Evlerde enerji kullanımının en çok yaşandığı alanların başında oda aydınlatması geliyor. Geleneksel tasarım anlayışına göre lambalar genellikle tavanın tam ortasına yerleştirilerek mekânın her köşesine mümkün olan en yoğun ışığın ulaşması hedeflenir.

Tavanın tamamı yeni nesil aydınlatma unsuru LED’lerle donatılıyor. Uzaktan kumanda ile odanın ihtiyaç duyulan noktasına ışık yansıtmak için tavandaki LED’ler açılıyor veya kapatılıyor.



ETİKETLER
#konut #ev #doğa