Seyahat
27 Kas 2017 17:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Bu ev tam 265 yıllık!

Bir ev en fazla kaç yıl ayakta kalabilir? 50, 100 ya da 150 mi? İngiltere'deki Malplaquet House tam 265 yaşında. Gelin tarihe tanıklık etmiş bu ihtişamlı yapıyla tanışın...

Bu ev tam 265 yıllık!
İngiltere'nin doğusunda yer alan Malplaquet House'un tarihi 1700'lere dayanıyor. Son misafirlerini 1895'te ağırlayan bu görkemli ev yüz yıllar boyu atıl halde kaldı. 
 
Malplaquet House, Spitalfields Trust adlı hayır kurumu tarafından 1990'larda satın alındı.

 
Ardından aşağı yukarı 1 milyon Türk Lirası'na denk gelen bir meblağaya, tarihçi ve aynı zamanda Cambridge'teki Fitzwilliam Müzesi‘nin müdürü olan Tim Knox‘a satıldı. Böylece evde zorlu bir restorasyon süreci başladı. 
 
Tim Knox ve Longstaffe-Gowan tarafından yürütülen restorasyon süresince, yapının içinde hala varlığını sürdüren tarihi delillerden yararlanıldı. Binanın aslına sadık kalınarak, bahçeler ve mimari estetiği ilk baştaki haline getirildi.

 
Bugünlerde yeniden satışa çıkarılan evin içinden paylaşılan fotoğraflar, tam anlamıyla saykodelik bir dünyanın kapılarını aralıyor. Malplaquet House‘un içi sıra dışı antika parçalarla, doldurulmuş hayvanlarla, büstlerle, resimler ve dini figürlerle dolu.
 
Labirente benzeyen bu yapının her odası insanda ayrı bir şaşkınlık yaratıyor. Zaman kapsüllerine, 18. Yüzyıl Avrupa'sına, gizemli yapılara ilgi duyuyorsanız, bu eve bayılacaksınız.