Konut Haberleri
26 Eki 2017 10:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Bu çilenin sebebi ne?

Mega kent İstanbul'da en büyük sıkıntıların başında trafik çilesi geliyor. Bu tabloya bir de yoğun trafiğin yaşandığı hatlar üzerinde konut, ofis, hastane gibi yapılar eklenince durum, içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Bu çilenin sebebi ne?
İstanbul'da en büyük sıkıntıların başında trafik geliyor. Trafikte her geçen gün geçen süre artıyor. Yeni yolların köprülerin yapılmasına rağmen bu sorun bir türlü çözülemiyor.

Uzmanlar sorunun köprüler, yeni yollar veya tünellerle çözülmesinin zor olduğunu, nüfus yoğunluğunun belli bölgelerde toplanmasının engellenmesi gerektiğini aktarıyor.



Trafik artıyor


Uzmanların bu görüşlerinin aksine özellikle İstanbul'da konut, ofis ve AVM yoğunluğunun olduğu yerlerde yeni yatırımlar yapılıyor. Bu durumda olan trafiğin daha da artmasına sebep oluyor.

Bu konuya örneklerden biri İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunuyor. En önemli ulaşım akslarından olan E5 yolunun bulunduğu hat üzerinde projeler art arda yükseliyor.

Kartal Cevizli köprüsünden Avrasya Tüneli’ne kadarki hat üzerinde 9 AVM mevcut. Hatta bazı yerlerde bir AVM'nin yanı başında bile başka bir AVM yer alıyor. AVM'lerin dışında da bu hat üzerinde konut, ofis, hastane gibi bölgeyi yoğunlaştıracak yapılar bulunuyor.

Sadece 35 bin konut

Kartal Cevizli'den Avrasya Tüneli’ne kadar olan 16 kilometrelik hatta Kartal Develet Hastanesi, Yavuz Sultan Selim Hastanesi, Medical Park gibi 3 hastane, Piazza, Maltepe Carrefour, Hiltown, Kozyatağı Carrefour, Optimum, Palladium, Emaar, Tepe Nautilus ve Akasya isimleri ile 9 AVM, Arjan By Rotana, Dedeman, By Otel, Hilton, Marriot ile birlikte 5 tane 5 yıldızlı otel, Turkcell, Vodafone, Sahibinden.com, Bosch gibi firmaların bazı merkezleri ve Rönesans, DAP, Tahincioğlu’nun konut projeleri yer alıyor.

Bunlara ek olarak diğer faktör ise Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm oluyor. İnşaat çalışmalarının sürdüğü bölgede 35 bin konut, 2 bin 500’de ticari birimin yapılması öngörülüyor.