Konut Haberleri
27 Haz 2015 16:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:52

Bu binaya giriş 5.kattan!

Ordu'da 16 yıl önce inşa edilen 9 katlı 36 daireli apartmana, çevre düzenlemesindeki sorun nedeniyle beşinci kattan giriş yapılıyor.

Bu binaya giriş 5.kattan!
Genelde Trabzon ve Rize'de görmeye alıştığımız manzara bu kez, Ordu'da karşımıza çıktı. Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Nizamettin Mahallesi'nde 1999 yılında yapılan 9 katlı ve 36 daireli Sentez apartmanına girişler beşinci kattan yapılıyor. Sentez apartmanı sakinleri, evlerine girmek için beşinci katta bulunan köprü görünümlü geçişi kullanarak dairelerine ulaşıyor.

1,2,3 VE 4'ÜNCÜ KATTAKİ DAİRELER BODRUM SAYILIYOR

Apartmanın zemin katında kapı olmasına rağmen yol olmayışı 16 yıldır apartmana girişlerin beşinci katta bulunan köprüden gerçekleşmesini sağlıyor. Apartmanda ayrıca oturum izninin binanın giriş katı olan beşinci kata verilmesinden dolayı 1'inci, 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü katta bulunan daireler bodrum kat olarak kayıtlara yansıyor.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ OLMADIĞI İÇİN 5'İNCİ KAT

Apartman sakinleri ise apartmanın çevre düzenlemesinin yapılmadığı için girişinin beşinci kattan olduğunu, bu sebeple alt katta oturanların bodrum katta oturuyor gibi gözüktüğünü söyledi. Yıllardır bu durum karşısında kendilerinin de şaşırdığını ifade eden apartman sakinleri yetkililerden düzenleme için yardım talep ediyor.