Konut Haberleri
11 Kas 2014 02:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:07

Bu binaların sonu geldi

MÜSİAD tarafından düzenlenen panele katılan TOKİ Başkanı, bundan sonra sosyal konuta ağırlık vereceklerini ifade ederek, ‘Yöresel mimari ile yatay ve az katlı binalar yapacağız’ dedi

Bu binaların sonu geldi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, sosyal konut üretimini artıracaklarını ve daha nitelikli, kaliteli konut üreteceklerini açıkladı.

Yeni yapılanma dönemi

MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından düzenlenen "2023'e Doğru TOKİ ve Geleceğin şehirleri" konulu panelde konuşan Turan,  TOKİ'nin önemli bir yapılanma süreci içerisine girdiğini ifade etti. Turan, dikey mimariden yataya geçmeyi hedeflediklerini aktardı.

En temel ihtiyaç barınmadır

Panelde konuşan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Rıza Arslan,  insanların en temel ihtiyaçlarından birinin barınma olduğunu ifade etti. MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan
Özdemir de inşaat sektörünün 12 yılda ciddi şekilde büyüme kaydettiğini söyledi.,

Ağırlık orta ve alt gelire

TÜRKİYE'de sağlıklı konut açığı olduğuna işaret eden Turan, 
TOKİ'nin en çok orta ve alt gelir grubuna ağırlık vereceğini aktardı. Turan, TOKİ olarak bu yıl sonunda 40 bin konut, 2015 yılında da 
50 bin sosyal konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Turan, önceliklerinin kalite ve nitelikli sosyal konut üretmek olduğunu söyledi.

Yöresel konut projeleri yapılacak

ANADOLU'nun tarihi kentlerinde yöresel konut projelerinin 
yapıldığını söyleyen Turan, Mardin, Nevşehir, Kars, Şanlıurfa'da ilk 
örneklerine başlanacağını ifade etti. Turan,"Nevşehir Ürgüp'te 960 tane sosyal konut inşa ediyoruz. Bunlar memura, işçiye hitap eden sosyal konutlar olacak. Ürgüp'ün doğal çehresine uygun yapılacak" dedi. Turan, alım gücü düşük olan alt gelir grubuna yönelik 20 yıla kadar vadelerle konut satıldığını beyan etti.

Dizilerde bile mahalle yaşantılı projeler tutuyor

İSTANBUL Kayabaşı'nda 2 bin 800 konut kapasiteli mahalle 
konseptinin ihalesinin yapıldığını ifade eden TOKİ Başkanı Turan, 
konuşmasına şöyle devam etti: "Dizilerde bile geçmişi anımsatan 
mahalle hayatının yaşandığı projeler tutuyor. Mahalle konseptiyle 
projeler yapacağız. Bir cadde oluşturacağız ve artık kafelerin, camilerin, spor alanları gibi sosyalleşme merkezlerinin olduğu konutlar olacak."