Ekonomi
22 Kas 2014 16:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:11

Bu arabalar oyuna geldi!

Sanal dünyanın popüler yarış oyunları, otomotiv firmalarına ilham vermeye devam ederken, buna artık filmler de eklenmiş

Bu arabalar oyuna geldi!
Popüler yarış Oyunları, Otomobil üreticilerine ilham vermeyi sürdürüyor. Üstelik, buna popüler film kahramanları da eklenmiş...
Dünyada milyonlarca hayranı bulunan araba yarışı Gran Turismo oyun serisi, 2001 yılından bu yana çıkan her yeni versiyonunda bir ya da birkaç konsepte yer vererek adından söz ettiriyor.
Kimisi, sadece bu oyunun kahramanı olmak için yaratıldı ve gerçek hayatta satışa sunulmadı.
Bu yılki Los Angeles Fuarı’nın bir salonu, aynı anda 2 adet ‘Gran Turismo kahramanı’na ev sahipliği yaparak bir başka ilginç duruma sahne oldu.
Aynı salonda, 20-30 metre arayla sergilenen ‘iki oyuncu’dan biri, VW’nin yaklaşık 6 ay önce Gran Turismo’dan çıkarıp, gerçek dünyaya kazandırdığı konsept otomobili GTI Roadster’dı. Bu otomobil, gerçek hayatta 503 HP’lik motora ve 7 ileri DSG şanzımana sahip. 

1.5 saniyede 100 kilometre
Ondan hemen biraz ileride, chevrolet standında neredeyse ‘yerle bir’ şekilde duran otomobilse, ‘Chaparral 2X Vision Gran Turismo’ adını taşıyor. ‘Bilim kurgu’ filmlerinden çıkmış gibi duran bu otomobil, her ne kadar ilk kez burada tanıtılsa da, Amerikalı markanın tarihinde önemli bir yere sahip.
Çünkü konsept, markanın 1960’larda motorsporlarında işbirliği yaptığı ve zaferler kazandığı ‘Chaparral Racing’in adını taşıyor.
Chaparral 2X Vision ise sadece sanal dünyada, Gran Turismo 6’da seçilebilecek ve kullanılabilecek. Modifiye dilebilen araç, farklı bir güç ünitesine sahip. Araç için, ilk kez ‘lazer güdümlü’ bir motor düşünülmüş! Toplam gücüyse 900 HP’den fazlaymış. Tabii bu kağıt üzerinde şimdilik!
Bununla birlikte sürücünün, otomobili adeta ‘yüzükoyun’ kullanması gerekiyor ki, bu da bir başka ilginçlik...



Mazda yarışçılarını seçiyor
Bazı markalar, popüler otomobil yarışı oyunlarına özel konsept otomobiller yaratırken, Japon Mazda da, gerçek yarış pilotlarını bulma için yeni bir yarış serisi yarattı. “Mazda iRacing”,  tamamen sanal ortamda Mazda MX5’lerle yarışılmasını sağlayan bir oyun. Burada dünyanın dört bir yanından amatör pilot ve sürücülere şans tanınıyor. En iyi dereceyi yapanlara ise, gerçek hayatta, gerçek otolarla Yarışma şansı tanınacak. Masrafları da Mazda’dan...

Sünger Bob’a yeni otomobil!
Nickelodeon ile işbirliğini sürdüren Toyota, geçen yılki Los Angeles Fuarı’na “Sünger Bob” temalı bir Highlander SUV ile gelmişti. Bu yıl ise otomobili değiştirmiş! Ön camında Sünger Bob’un gözleri, tavanında köpükten balonlar çıkardığı oyuncağı bulunan Toyota Sienna, iç mekanda da farklı renklerde koltuklara ve gemi dümeni şeklindeki direksiyona sahip.  Eh, ne de olsa filmi yapıldı Sünger Bob’un...