Konut Haberleri
02 Eki 2017 15:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Borçlar 'Yastık Altından' ödendi!

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası geçtiğimiz günlerde sona erdi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, vatandaşların yüzde 70'inin borcunu 'yastık' diye tabir edilen, kişisel tasarrufları ile kapattığını dile getirdi.

Borçlar 'Yastık Altından' ödendi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, borcunu erken ödeyip tapusunu almak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 indirim kampanyasını geçtiğimiz günlerde hayata geçirdi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyaya 17 bin 706 vatandaşın başvurduğunu ve 950 milyon 767 bin lira para yatırarak borçlarını sıfırladığını belirtti. Turan, "Kampanyamızdan yararlanan vatandaşlarımızın yüzde 70'i borcunu 'yastık' diye tabir ettiğimiz kişisel tasarrufları ile kapattı" ifadesini kullandı.

17 bin 706 kişi başvurdu

Turan yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların yüzde 20 indirimle borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandığını belirtti.

Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 20 indirim getiren kampanyaya 17 bin 706 vatandaşın başvurduğunu bildiren Turan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız kampanyaya 950 milyon 767 bin lira para yatırdı ve borçlarını sıfırladı. Kampanyamızdan yararlanan vatandaşlarımızın yüzde 70'i borcunu 'yastık' diye tabir ettiğimiz kişisel tasarrufları ile kapattı. Bu durum, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, milletimizin ülkemizin ekonomisine ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır. Ayrıca birikimlerin konut amaçlı kullanılması da sektörümüze duyulan güven ve ilginin göstergesidir."