Ekonomi
06 Ağu 2017 18:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Booking için yeni formül!

Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan booking.com'la ilgili yeni bir formül bulundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önerimizi yaptık, görüşme talep ettiler, yakında görüşeceğiz" dedi.

Booking için yeni formül!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk turizminin pazarlanmasında önemli bir enstrüman olarak görülen ancak ülkedeki faaliyetleri durdurulan booking.com hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Zeybekci, söz konusu şirket yetkilileriyle daha önce bir kez görüştüğünü ve Türkiye adına bir öneride bulunduklarını anlatan Zeybekci, bu öneriyi değerlendiren booking.com'dan geçen hafta Türkiye ile görüşmek istediklerini içeren bir mesaj aldıklarını söyledi.

'Türkiye'nin kurallarına tabi olmalı'

Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Booking.com'u Türk turizminin pazarlanmasında çok önemli bir enstrüman olarak görüyorum ama haksız rekabet yaratmadan faaliyet göstermeleri ve Türkiye'nin kurallarına tabi olmaları gerekiyor. Bununla ilgili bir formül önerimiz oldu kendilerine. En üst seviyede görüşme talepleri var yakında görüşeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile de görüşüyoruz. Önerimiz ekonomik ve ticari anlamda oldu. Kendileriyle çok kısa sürede görüşmek istiyorum."