Konut Haberleri
22 Ağu 2016 09:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

Boğazın incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü 4 gün sonra açılıyor

Açılışına gün sayılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için son 4 gün kaldı..

Boğazın incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü 4 gün sonra açılıyor
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos cuma günü açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temizlik dahil en geç salı günü hazır olacağını söyledi. 

Ücret yılda bir açıklanır

Geçiş ücretleriyle ilgili konuşan Arslan, şunları aktardı: “Otomobillerin geçişi 3 dolar+KDV’dir. 26 Ağustos’tan itibaren uygulayacağımız ücretlerde 1 Ocak 2016’daki kur esas alınarak hesaplanmıştır. O da 9 lira 90 kuruştur. Sene sonuna kadar değişiklik olması söz konusu değil. 4 akslı kamyonlar için bugün itibariyle 21.29 TL’ye tekabül etmektedir” dedi.

Ağır vasıtalar mecbur

“3. köprünün açılmasıyla birlikte ağır vasıtaların geçişleri mecbur olacak mı?” sorusunu yanıtlayan Arslan, “Ağır vasıtalar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak zorunda. Mesafe uzuyor gibi gözükse de trafik sıkışıklığı, zaman kaybı düşünüldüğünde onlar için burası büyük bir avantaj olacak. Ancak en büyük avantajları, malumunuz Sabah 4 akşam 4 olmak üzere köprüyü kullanamadıkları bir süre var. O sürede bir yerlerde beklemek zorunlulukları var. Orada da oluşan bir trafik ve keşmekeş var. Asıl bunları da engellemiş olacağız. 7/24 bütün ağır vasıtalar bu köprüyü hiçbir kısıtlama olmadan kullanacaklar.”

Bayramda bedava olacak mı?

Cumhurbaşkanımız ‘sürprizleri’ sever...
Kurban Bayramı’nda 3. köprünün bedava olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Bakan Ahmet Arslan, şöyle konuştu: “Eğer 26’sından bayrama kadar ücretsiz olsun dersek 26 gün ücretsiz yapmamız lazım ki bu sürdürülebilir bir durum değildir. Ancak biz biliyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımız her zaman vatandaştan yana, milletten yana sürprizler yapmayı sever. Biz de talimatları çerçevesinde hareket ederiz.”