Gündem
14 Eyl 2015 15:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:24

Boğaziçi Köprüsü bakımı 2016'ya ertelendi

Boğaziçi Köprüsü'nde asfaltlama ve derzlerin montajını kapsayan bakım çalışmaları İtalya'daki derz üretiminin gecikmesi sebebiyle 2016 yılına ertelendi

Boğaziçi Köprüsü bakımı 2016'ya ertelendi
İstanbul'da ulaşımın ana hatlarından bir olan Boğaziçi Köprüsü'ne bu yıl yapılması planlanan bakım çalışmaları, İtalya’dan sipariş edilen derzlerin tesliminin gecikmesi sebebiyle 2016 yılına ertelendi.

Bu yaz yapılması ve 2 ayda tamamlanması öngörülen bakım çalışmaları okulların tatil olması ile birlikte başlayacaktı. Ancak köprünün, istenilen biçimde işlevini yerine getirmesi için kritik öneme sahip olan genleşme derzlerinin üretimi planlanan tarihe yetiştirilemedi.

İtalya'ya sipariş edilen derzlerin tesliminin sonbahar döneminde yapılacağının öğrenilmesinin ardından yetkililer, köprüdeki asfalt çalışmalarının, genleşme derzlerinin montajının ardından yapılması gerektiğini bu sebeple de asfalt yenileme işinin de 2016 yılına ertelendiğini açıkladı.

Öte yandan Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı adım adım yapıldığını bu kapsamda da köprüdeki çatlakların onarıldığını belirten yetkililer, 500 civarında çatlağın tamir edildiği bilgisini verdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Son Durum

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışmalar aralıksız devam ederken son olarak yeniden yapımına başlanan kedi yolu tamamlandı, ışıklandırma çalışmaları da sona erdi..

Gebze - Orhangazi - İzmir otoyol projesi kapsamında inşa eidlmekte olan ve projenin en önemli bölümüolarak lanse edilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde geçtiğimiz Mart ayında kopan “cat walk” (kedi yolu) yeniden yapıldı. Işıklandırma çalışmalarının da sona erdiği köprüde iki yaka arasında 330 bin metre ince kablodan oluşacak ana taşıyıcı kablonun yapımına da başlandı.

Tamamlandığında İstanbul-İzmir arası 3.5 saatte indirecek olan dev projenin, yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması bekleniyor.

Kedi yolunun tamamlanmasının ardından yapılan ışıklandırma çalışmalarının da sona erdiği İzmir Körfez Geçiş Köprüsü, özel ışıklandırma sayesinde her gece muhteşem bir görsel şölen sunmaya başladı.,