Sektörel
22 Mar 2013 13:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:19

Boğaz'a Su Sporları Merkezi kuruluyor

Geçtiğimiz yıl hizmete giren ve 2 binden fazla üyesi bulunan üsküdar Gençlik Merkezi'nde sportif faaliyetlere duyulan yoğun ilgi sonrası çengelköy'e de bir Su Sporları Merkezi inşa edilmesi için çalışmalar geçtiğimiz yıl başl

Boğaz'a Su Sporları Merkezi kuruluyor

 

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, tarihi bir ilçe olan Üsküdar'da kamuya ait boş arsa bulunmaması ve kamulaştırma bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle arsa geliştirmeye büyük önem verdiklerini, bu anlamda adeta dağları delerek Üsküdarlıya hizmet binaları ve tesisler kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Kara, Çengelköy Su Sporları Merkezinin yaklaşık 200 bin nüfusun yaşadığı bu bölgeye önemli bir değer katacağını, vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti.
 
Üsküdar Belediyesi ilçe genelinde spor tesislerine duyulan ihtiyaç nedeniyle geçtiğimiz yıldan bu yana birçok projeyi hayata geçirme yönünde önemli adımlar atıyor. 
 
Üsküdar'da bir yandan her mahalleye bir kültür ve yaşam merkezi açmak için çalışmalar yürütülürken diğer yandan da mahallelilerin istekleri doğrultusunda çeşitli spor kompleksleri inşa edilmeye başlandı. 
 
 
 
Geçtiğimiz yıl hizmete giren ve 2 binden fazla üyesi bulunan Üsküdar Gençlik Merkezi'nde sportif faaliyetlere duyulan yoğun ilgi sonrası Çengelköy'e de bir Su Sporları Merkezi inşa edilmesi için çalışmalar geçtiğimiz yıl başladı. 
 
Tesisin temeli 22 Mart Cuma günü atılıyor 
 
İçinde 2 tane 15x25 boyutlarında yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, 2 tane 300 m²  spor alanı bulunan Boğaz'ın ilk Su Sporları Merkezi'nin temeli 22 Mart Cuma günü saat 14.30'da atılacak. 
 
Tesis bünyesinde, büyüklükleri 100 ila 300 m² arasında değişen 6 spor salonu, 1000 m² büyüklüğünde çok amaçlı salon ve fitness merkezi, 2 watsu havuzu, 2 tane sığ havuz, kadın ve erkekler için mini SPA, 250 m² çok amaçlı salon fuayesi, yönetim birimleri ve toplantı odası, soyunma odaları ve 160 araçlık otopark yer alan Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Toplam 12.500 m² büyüklüğündeki merkezin 22 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.