Konut Haberleri
29 Mayıs 2015 13:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:45

Bodrum'da 100 bin dolara kiralık evler...

Lahmacuunn 60 TL olduğu, bir kahvaltının 120 TL’den başladığı Bodrum’da fiyatlar cep yakmaya devam ediyor.

Bodrum'da 100 bin dolara kiralık evler...
Bu sezona sıkı hazırlanan tatil yöremize pazartesi günü hızlandırılmış bir tur için gittim.
Sezon kısa, işletmeler harıl harıl hazırlanıyor. Çok para harcanmış. Ciddi yatırımlar yapılmış. Öyle böyle değil. İnşallah herkes harcadığı paranın geri dönüşümünü alır, güzel bir sezon geçirir.
Sonuç olarak çok kişi, çok ev geçiniyor bu işletmeler sayesinde. Ama tabii sezon kısa olduğu için de her şey çok pahalı Bodrum’da. Şu sıralar herkesin tek konuştuğu konu kiralık ev durumu. Hem güzel hem de ucuz ev bulmak çok zor.

O gün bir arkadaşım, “Sonunda istediğim evi buldum, Yalıkavak’ta” deyince ben de haliyle fiyatını merak ettim. Yaz sezonu için 50 bin dolar peşin ödemiş eve.

Zaten Bodrum’daki tek kural budur. Evi tutarsın ama aylık veremezsin. Hepsini peşin vereceksin. Bir arkadaşım şunları söyledi: “Aylık 5 bin dolara bir ev var. Yemin ediyorum Esin içeriye giremezsin, o kadar kötü. Sezon için 60 bin dolar istiyor”

Bir başkası ise “Ben 70 bin TL verdim ev için” dedi. Yani aslında güzel bir ev için alt limit 50 bin dolardan başlıyor.
Sık sık gidip gelecekseniz, otel fiyatları çok yüksek olduğu için ev daha cazip geliyor birçok kişiye. Ama tabii Bodrum’da iyi ve merkezi bir yerde oturmak istiyorsanız sezonluk 100 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor.
Sezon aslında 3 ay sürüyor. Siz isterseniz 6 aya da çıkarabilirsiniz tabii. Verdiğiniz para karşılığı gitmeseniz de ev sizin.


HT MAGAZİN / Esin ÖVET