Teknoloji
08 Kas 2015 10:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:43

Blackberry küllerinden doğuyor

Bir dönemin fenomen cep telefonu markası Blackberry, yeniden doğuşunu Priv'le yapacak.

Blackberry küllerinden doğuyor
Uzun bir süredir sessizliğini koruyan marka sonunda beklenen yeni modeli Priv’i lanse etti. Priv, cuma günü itibariyle piyasada görülmeye başladı. ABD ve İngiltere’de satışa çıktı.
Yeni Priv, BlackBerry’nin kendi işletim sistemi yerine Android işletim sistemiyle gelmesiyle dikkat çekti. Fiziksel klavyesi bulunan telefon bu klavyenin içeri sürülmesiyle doğrudan sanal klavyeye geçiyor.

5.4 inç’lik ekran, fiziksel klavye...

Klavyesine karşın ince bir telefon, Priv. 5.4 inç’lik ekran boyutu var. 144x2560 piksel ekran çözünürlüğüne sahip. Ekran her iki taraftan da Samsung’un Galaxy S6 Edge’i gibi kavisli. Kavisli kenarlardaki araç çubuğuyla mesajlar ve kontaklara ulaşmak çok kolay. E-posta uygulaması da farklı ve zengin formatıyla dikkat çekiyor. Blackberry, sık yapılan görevler için de kısa yol ikonu sunuyor.
Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemine sahip. İşletim sistemi Android’in son versiyonu 6.0 Marshmallow’a güncellenebiliyor. Priv’in öne çıkan özellikleri fiziksel klavyesi, uzun pil ömrü, güvenlik ve gizlilik. Priv’le gelen bir uygulama, telefonunuzdaki çeşitli faktörlere dayanarak bir güvenlik puanı veriyor. Uygulama bunun yanında kişisel bilgi toplayan uygulamaları da algılayıp size gösterebiliyor. Tam olarak 22 saatlik pil ömrü sunuyor. 192 gram ağırlığında. 1.8 çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, 3 GB Ram, 32 GB bellek ve 18 MP arka, 2 MP ön kamera da diğer teknik özellikleri arasında.

Fiyatı 700 dolar

Akıllı telefonda rakiplerine göre bir hayli geride kalan Kanadalı Blackberry, Priv’i 700 dolarlık fiyatla satışa sundu. Kurulduğundan beri güvenlik ve gizlilik konularına önem veren firma, yaptığı açıklamayla Android’li akıllı telefonların en güvenlisinin Priv olacağı sözünü verdi. BlackBerry, güvenlik odaklı güncellemelerini her ay Google’ın güncellemelerinin ardından yayınlamayı planlıyor. Eğer daha acil bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıkarsa da aylık güncelleme döngüsünü beklemeyeceğini vurguluyor.