Konut Haberleri
24 Mayıs 2017 14:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:11

Bizans lahtini jandarmaya satmaya çalıştılar!

Eskişehir'de kaçak kazı yapan 12 defineci buldukları Bizans dönemine ait lahti alıcı gibi davranan güvenlik güçlerine 4 milyon dolara satmak istedi.

Bizans lahtini jandarmaya satmaya çalıştılar!
Günün trajikomik haberi Eskişehir'den geldi. Seyitgazi ilçesinde kaçak kazı yapan 12 defineci yanlarına gelen kişilerin jandarma olduğunu anlamayınca olanlar oldu. Kafadar defineciler buldukları Bizans dönemine ait lahti jandarmaya 4 milyon dolara satmaya çalıştı.

22 Mayıs 2017 günü öğlen saatlerinde ilçenin Ayvalı mahallesi Musluk mevkide kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Olayda kullanılan 2 araca el koyan ve şüphelilere 2 bin 354 lira para cezası uygulanan jandarma ekipleri, üzerinde haç işareti bulunduğu belirtilen lahiti koruma altına aldı. 

Bu Sabah Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir heyet birinci derece sit alanında bulunan kaçak kazı bölgesinde ve lahit üzerinde incelemelerde bulundu. Seyitgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ve Seyitgazi Belediyesi'nin desteği ile yaklaşık 6 metre derinliğinde bulunan lahit görevliler tarafından açıldı.

Lahit içinden iskelet parçaları çıktı. Lahitin uzmanlar tarafından incelenmesinin sürdüğü, korunması için içindeki iskeletle birlikte arkeoloji müzesine götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan zanlılardan 2'sinin jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, 10 şüphelinin ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.