Politika
26 Mar 2019 15:38 Son Güncelleme: 26 Mar 2019 16:19

'Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz'

Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeye yıkım değil inşa ekibi lazım. Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz. 17 yıldır ülkemizi eser ve hizmetlerle nasıl donatmışsak bundan sonra da aynı şekilde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için sizlerden destek bekliyoruz. 31 Mart gecesini yakından takip edeceğim" ifadesini kullandı.

'Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz'

Van'da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yeni bir destek programını hayata geçireceklerini açıkladı.

Erdoğan, "Halen küçükbaş damızlıklar için hayvan başına 25 lira destek ödemesi yapılıyor. Buna ilave olarak, önümüzdeki yıldan itibaren dişi kuzu ve oğlaklardan damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destekleme ödemesi yapmaya başlayacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında şu ifadeler öne çıktı: 

- Türkiye'de kim hak ve özgürlükler kısıtlanıyor diyorsa bu doğru değil. Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz. Bu ülkeye yıkım değil inşa ekibi lazım. 17 yıldır ülkemizi eser ve hizmetlerle nasıl donatmışsak bundan sonra da aynı şekilde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için sizlerden destek bekliyoruz. Ülkemizi şaha kaldırmak için sandıklara sahip çıkmanızı istiyoruz. 31 Mart gecesini çok yakından takip edeceğim.

— Ülkemiz demokrasisini yasaklardan, baskılardan, zulümlerden kurtardık. Ülkemizdeki tüm kesimler gibi Kürt kardeşlerimizin hem geri kalmışlık hem hak ve özgürlükler noktasındaki sorunlarını çözmek için çok çalıştık. Öyle ki daha önce hiç kimsenin adını bile anmaya cesaret edemediği reformları, her türlü riski göze alarak kısa süre içerisinde hayata geçirdik.