Konut Haberleri
13 Nis 2018 11:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:46

Biva Tower projesi görücüye çıktı

Sektörde 20 yılı geride bırakan Biva A.Ş, 151 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olma özelliğini taşıyan Biva Tower’ı yapılan lansman toplantısıyla tanıttı.

Biva Tower projesi görücüye çıktı
20 yıldır konut, işyeri ve kurumsal işyerlerinin anahtar teslimi yapılması, sanayi yapılarının kurulması için hizmet ürettiklerini belirten BİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, 32 kattan ve 96 daireden oluşan Biva Tower’ın modern mimarisi, sosyal donatılarıyla A plus bir yaşam tarzı sunduğunu söyledi. Müşterilerle sağladıkları karşılıklı güven ile bugüne kadar iki binin üzerinde aileyi konut sahibi yaptıklarını dile getiren Vahap Yılmaz, önceliklerinin insanları mutlu etmek olduğunu ve ürettikleri her projede ‘nasıl bir adım daha farklılık yaratabiliriz’ diye düşündüklerini ifade etti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “BİVA Tower  sağlamlığı, konforu ve tasarımı ile görülmeye değer bir proje. BİVA Tower’ın zemin iyileştirilmesi yapıldıktan sonra, İzmir’in en derin radye temelinde 580 ton demir kullandık. Ayrıca, özel nitelikli 4.600 metreküp beton dökme işlemini de gerçekleştirdik. İş ve üretim planımızı 10 ay gibi kısa bir sürede kaba inşaatının bitmesi olarak planladık. Projenin önemli özelliklerinden birisi de ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre   doğaya ve çevreye dost LEED sertifikası ile taçlanacak olmasıdır. Bu sertifika ile binada kullanılacak her türlü malzemede doğaya dost olacak ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacaktır”

Türkiye’ye yeni bir simge

Tarihte sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, ilklerin şehri İzmir’e,  Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Yüksek Yapısal Çelik Binası’nı ve ‘Yeni Bir Simgeyi’ kazandırdıklarını da vurgulayan Yılmaz: “Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek yapısal çelik binası Biva Tower’da yeni ve modern bir yaşamın anahtarını alıcılarımıza sunuyoruz. İzmir’in kalbinde yer alan 3 tarafı özel tasarım parklarla çevrili BİVA Tower’ın ilk iki katı cafe restauranlar,  mağazalar ile donatılacak ticari alanlar, 3 ve 6. Katlar arasında 4 katlı araç asansörlü doğal hava sirkülasyonu olan kapalı otopark, şehirde yaşamanın zorluğunu bir nebze azaltacak olan 140 metre karelik açık yüzme havuzu, İzmir’in manzarasına hakim güneşlenme teraslarıyla, 1600 metre karelik sağlıklı yaşam alanları 7. ve 8 katta yer alacak. Vale, oto yıkama, kuru temizleme, resepsiyon hizmeti, akıllı ev sistemi, market ve güvenlik gibi pek çok hizmeti de bir arada sunacağız” diye konuştu.

Kullanışlı ve konforlu kullanım alanları

Biva Tower’ın kat planlarının hazırlanması aşamasında zorlu bir çalışma süreci  geçirdiklerini kaydeden Biva A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz, mimarlarla birlikte kat planlarının üzerinde aylarca çalışarak en kullanışlı ve konforlu kullanım alanlarına ulaştıklarını söyledi. “Örnek dairemiz görücüye çıktıktan  sonra emeklerimizin sonuçsuz kalmadığını görmek bizleri mutlu etti” diye konuşan Birim Yılmaz şöyle devam etti: “Yatırım amacıyla Biva Tower’dan konut almaya gelen müşterilerimiz, örnek dairemizi gördükten sonra düşüncelerini değiştirdiler ve bundan sonraki yaşamlarını Biva Tower’da sürdürmeye karar verdi. Yapısal çeliğin getirdiği avantajlardan faydalanarak daireleri birleştirerek istenilen büyüklükte mekanlar oluşturabiliyoruz. Ayrıca; tavan yüksekliklerinin brüt 3.80 metre olması, net ölçü olarak 3.20 metre kalması ön görüldüğünden hacimsel ferahlık bu projenin en büyük özellikleri arasında yer alıyor. Modern ve çevreci tasarım anlayışı ile iç mekanları bütünüyle farklılaştırdık. Çelik ile bütünleşen yalın ve natürel malzemeler tercih edildi. Yüksek tavanlı minimalist iç mekanlarıyla kalite ve estetiği bir arada sunuyoruz. Maksimum ışık alan, alan kaybının minimum olduğu, her metrekaresi özenle tasarlanan, geniş ve iç açıcı yaşam alanları oluşturduk”

Deniz manzarası ile bütünleşen teraslar

Proje hakkında bilgi veren Biva A.Ş Mimarı Sezen Türkoğlu binanın tasarımı aşamasında Biva Tower’daki yaşamı kolaylaştırmak adına farklılıklar katmayı hedeflediklerini dile getirdi. Türkoğlu: “Her yaşam alanının içinde kendimiz yaşarcasına tüm ayrıntıları göz önünde 0bulundurarak adım adım ilerledik. Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasında aile yaşamına öncelik verdiğimizden sadece 9. ve 10. katlarda 4 adet 1+1 daire konumlandırdık. Toplamda 96 konuttan oluşan BİVA Tower’da 9. ve 10. katlarda 2 adet 1+1,4 adet 2+1  daire, 13. Katında 2 adet 4+1 daire, 32. Ve 33. Katlarda 2 adet loft daire ve diğer katlarda İzmir’in deniz manzarasına hakim 2 adet 3+1 yine İzmir manzarasına hakim 2 adet 2+1 daire konumlandırdık. Daire içi tasarımlarda tüm ailenin ortak kullanacağı yaşam alanları ile ebeveyn yatak odalarını özellikli kılarak deniz manzarası ile bütünleşen teraslar ile keyifli alanlar oluşturduk” dedi. Toplantıda İzmir’in 1. derece deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Güleç, betonarme yapılara oranla çok daha hafif olan BİVA Tower’ın zemine daha az ağırlık uyguladığını ve çok şiddetli depremlerde bile güvenle yaşanabilecek yaşam alanı niteliği taşıdığını belirtti.

2 binin üzerinde talep

Lüksün Çelikle Dansı başlıyor sloganıyla projeyi beğeniye sunduklarını ifade eden Proje Satış Müdürü Armağan Bilir, Biva Tower’ın mimarisi ve tasarımı kadar teknik özellikleriyle de öne çıktığı bilgisini verdi. Armağan Bilir şöyle devam etti: “Satış ofisimiz açıldıktan sonra projenin detayları ile ilgili yoğunluk yaşadık. Ardından temel atma da gerçekleştikten sonra İzmir başta olmak üzere, diğer iller ve yurt dışından 2 binin üzerinde ciddi ön talep oluştu.  Projemize olan yoğun talebin çeliğin dayanıklılığını bilen, deprem korkusu olan ve depremi yaşayanların sağlam bina ve güvenli binalarda yaşama isteğinin yanında İzmir’in kültürel yapısı, ulaşım açısından tüm akslarına yakın konumda bulunması ve daire tasarımlarının şimdiye kadar tasarlananların dışındaki çizgilere sahip olmasıyla tercih sebebi olduk.” Arsa sahibi Seda İnce Demirkan’ da aile yadigarı bu arsanın kendisi için maddiyattan çok daha fazla bir değer ifade ettiğini; Biva ile bu projeyi gerçekleştirmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi.