Konut Haberleri
17 Şub 2015 08:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:23

Bitmek bilmeyen konut projeleri!

Yıllar önce satışa çıkan hala inşaatları tamamlanmayan projeler haberin içerisinde yer alıyor.

Bitmek bilmeyen konut projeleri!
Gayrimenkul sektöründe devam eden projeler arasında dikkatimizi çeken bir türlü bitmek bilmeyen hatta bazılarına ise henüz başlanmayan birkaç konut projesini sizler için derledik..

Terra Ataşehir konut satışlarını tamamladı ama inşaat daha başlamadı!

Anadolu Yakası’nda Şerifali bölgesinde Kentart İnşaat’ın  6 haziran 2013 de lansmanını yaparak satışa çıktığı Terra Ataşehir projesinde üretici firmanını verdiği bilgiye göre konut satışları tamamlanmış.Ancak inşaat henüz bir aşama kaydedilemedi. Projede hafriyat çalışması devam ediyor.

Maximoon'da ilk teslimler 3 ay sonra!

18 Mayıs 2011 tarihinde lansmanı gerçekleşen Maximoon projesinde 5 yıldır satış süreci devam ediyor. İstanbul Avrupa yakasında Bahçeşehir'de yer alan projesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin 2 bloğu 2-3 ay sonra teslim edilecek. Projenin tamamı ise 2016 yılının Haziran ayında teslim edilmiş olacak.

Ukra City'de mutlu son!

Ukra Grup imzası ile 28 Ekim 2010 tarihinde satışa sunulan Ukra City projesinde inşaat çalışmaları bir türlü başlayamamıştı. Projeden çok sayıda konut alıcısı mağdur olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Ukra Grup'tan bir açıklama geldi.

3 yıldır yaşadıkları çileyi kamuoyu ile paylaşan Ukra mağdurlarına azda olsa rahatlatacak açıklama geldi. Açıklamaya göre projeyi Özyurtlar A.Ş. devralacak.

İşte Ukra City'in internet sitesinden yaptığı açıklama;

Ukracity  projemizin  tamamlanması  için görüştüğümüz ÖZYURTLAR   A.Ş ile  projemizin devri noktasında yapılan  bu haftaki çalışmalarda   aşağıdaki konularda  mutabakata varılmıştır.

1-Ukra inşaat tüm unsurları  ile projeden ayrılacaktır. Projenin müteahhiti ÖZYURTLAR A.Ş olacaktır.
2-Arsa sahipleri ile yapılan sözleşmeler ÖZYURTLAR A.Ş temlik edilecektir. Arsa sahipleri ile firmamız ibralaşacaktır.
3-Daire sahipleri ve dairesini iptal etmek suretiyle cari alacaklı olan müşterilerimizle alakalı tüm hak ve sorumluluk ÖZYURTLAR A.Ş ‘ e temlik (devir) yapılacaktır.
Çalışmalar   hızlı ve olumlu  şekilde   devam etmektedir.

Fi Yapı Mağdurları'da benzer çalışma bekliyor!

Ukra City'nin Özyurtlar A.Ş'ye devrinden sonra, Fi Yapı Mağdurları'da harekete geçti. Fikret İnan'a çağrıda bulunan mağdurlar Ukra City'deki gibi projenin tamamlanması için inşaat firmasına devredilmesi talep ediliyor.

Jetpa Holding Mağdurları'nun umudu Capcice Gold Bayrampaşa!

Caprice adı altında birçok yatırım yapılarak Caprice Termal, Caprice Gold ve Caprice Maldivler adıyla yatırımcılara satış yapan Jetpa Holding çok sayıda yatırımcısını mağdur etti ve etmeye devam ediyor. Fadıl Akgündüz ve Jetpa Holding A.Ş.'ye açılan davaları kazanan mağdurlar henüz alacaklarını tahsil edemediler.

Mağdurlar alacaklarını Jetpa Holding A.Ş.’nin iflas etmesi kesinleşince Caprice adını kullanan şirketlerden talep etmeyi planlıyorlar. Ancak bu durumda Caprice GoldB Bayrampaşa'da teslim ve kira gelirlerini bekleyen yatırımcılarda mağdur olacak.

Tac Mahal projesi iptal oldu!

Bir dönem hergün gazatede reklamlarını gördüğümüz Tac Mahal projesi 28 Ağustos 2012 tarihinde satışa sunulmuştu. Projede senet ile bir çok daire satışı gerçekleşti. Hafriyat çalışmalarının bile başlamadığı projede bazı yatırımcılar mahkeme kararı ile senetleri durdurma kararı almıştı. Proje iptal edildiğinde ise yatırımcılar paralarını geri alamadı. Aynı şekilde Babil Kuleleri projesinde ve Acunkent projesinde mağdur olup paralarını isteyen yatırımcılara geri ödeme yapılmadı. Uluhan Grup hakkında halkın genel görüşü "3 projesi var ve herkes mağdur" yönünde.

Makromtek Tuzla 30 Ağustos 2014'te teslim edilecekti!

2012 yılında satışına başlanan Makromcity Tuzla projesinde teslimlerin 30 Ağustos 2014'te yapılacaktı. Arsa sahibi ile Makrom Yapı arasında çıkan sorundan dolayı projede inşaat başlamamış ve yine yatırımcılar mağdur olmuştu. Reklam filmlerinde Petek Dinçöz'ün oynadığı projenin lansmanında çekilişle basın mensuplarına konut hediye edilmişti. Proje mağduru 14 kişi ''Maketten 20 milyon TL'lik ev sattılar'' diyerek şirketten ve Petek Dinçöz'den şikayetçi olmuştu.

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

İŞTE O HABER!