Ekonomi
22 Nis 2016 14:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:14

Bireysel emeklilik zorunlu hale geliyor! İşte detaylar...

Bireysel emekliliğe otomatik katılım sisteminin nasıl işleyecek? İşte Mehmet Şimşek'ten detaylar...

Bireysel emeklilik zorunlu hale geliyor! İşte detaylar...
Önümüzdeki süreçte zorunlu hale gelecek olan BES'le beraber hayatımızda neler değişecek? Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel emekliliğe otomatik katılım sisteminin nasıl işleyeceğini açıkladı! İş değiştiren ve yeni işe girenler için zorunlu hale gelecek olan Bireysel emekliliğin zorunlu olması ne anlama geliyor?Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in Bireysel emekliliğe ilişkin açıklamaları ve tüm detayları haberimizde...

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Bireysel emeklilik ile ilgili yeni yapılacak olan sistemin detaylarını açıkladı.  Mehmet Şimşek'in  yaptığı Bireyseel emekilik ile ilgili açıklamalar ve merak edilen tüm detaylrı sini için derledik.

İşte ayrıntılar...

* Çalışmalarımızı tamamladık, sektörle istişare ettik, dünyanın en önemli uygulamalarını baz aldık. Yoğun gündemden dolayı EKK ile konuşamadık. Bu konuşmayı yaptıktan sonra Bakanlar kuruluna getireceğiz

* Emekliliğin 3 türü var; Prim karşılığı emeklilik, Tamamen gönüllü bireysel emeklilik, bir de kısmen emeklilik var. Bu kısmen emeklilik bizim üzerinde çalıştığımızdır.

* Sistem şöyle çalışacak yeni işe girenler otomatik olarak iş değiştrienler otomatik olarak bir bireysel emeklilik sistemine kayıt olacaklar. Maaşlarından kesilip kendi hesaplarına yatırılacak. Kalmak isterse işe girdikten sonrada devam edecek. İpş veren bu kesintiyi alacak. Anlaştığı bir fon ile kaynak orada işçinin adıyla yöneticelek. Biz işçilerimize ilerde devletin emekli maaşına bağlı olmasını ortadan kaldıracağız. Devletin emeklilik sistemi büyük açıklar veriyor.

* 6 ay bir zorunlu katılım olması sonrası zisteğe bağlı olacak.

Şimşek'in diğer açıklamalarından satır başları şöyle;

* (Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya'nın atanması) Atamadan bir hafta önce isimleri değerlendirdik. Bankanın içinden güven veren deneyimli bir arkadaşımızı seçtik. Ümit ediyorum ki bu iyi başlangıç devam edecek. Gelen arkadaşa olan güvenimiz tam.

* Zaman zaman tartışmalar olabilir önemli olan kurumun iyileşmesidir.

* MB'nin görev tanımı değişikliği gündemimizde yok