Konut Haberleri
28 Eki 2014 16:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:04

Bir üniversite bitirenler dikkat!

40 yaşındaki Sonay Baş, üç üniversite bitirmesine rağmen sürekli bir iş bulamayınca, İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak çalışmaya başladı.

Bir üniversite bitirenler dikkat!
Çevre yeşillendirmesi çalışmaları kapsamında kazma- kürek sallayarak ekmek parası kazanan Sonay Baş, "Türkiye'de iş bulmak zor. Çocuklarıma helal lokma götürmek için mücadele ediyorum. Buna da şükür" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de resmi işsiz sayısı 2014 yılı Temmuz döneminde 2 milyon 867 bin kişiyi buldu. Aynı dönemde işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8.8, kadınlarda ise yüzde 12 düzeyine ulaştı. İş bulmakta güçlük çekenlerden üç üniversite mezunu Sonay Baş, Balıkesir'de geçici işler yaparak 2 oğlu ve 2 kızı ile yaşam mücadelesi veriyor.

Son olarak Balıkesir'de İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Projesi'nde iş bulan Baş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başladı. Kentin çeşitli yerlerinde yeşillendirme çalışmaları kapsamında dikilecek çiçekler için kimi zaman kazma kürek sallayıp, kimi zaman da tırmık çekerek zemin hazırlayan Sonay Baş, 3 üniversite diplomasına rağmen yaptığı işten hiç gocunmadığını kaydetti. Kendini her alanda geliştirmek için çaba harcadığını belirten Sonay Baş şunları anlattı:

"Konya Ereğli'de liseyi bitirdikten sonra evlendim. Bir süre bu şehirde kaldıktan sonra eşimin görevi nedeniyle muş'a taşındık. Burada Muş Meslek Yüksekolu'nun Çocuk Gelişimi Bölümü'nü bitirdim. Daha sonra Anadolu Üniversitesi'nin iki yıllık Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdim. Bu zaman zarfında çocuklarım oldu. 5 yıl önce Balıkesir'e geldik. Bu arada eşimden ayrılıp çocuklarımla kaldım. Bu aşamada bir kozmetik firmasının ürünlerini satarken, bilgisayar kursundan, biçki dikiş nakış kursuna kadar pek çok kursa katıldım. KOSGEB'den girişimcilik sertifikası aldım. Kantin işletmeciliği kursunu tamamladım. Balıkesir'de bir özel güvenlik şirketinde yöneticilik, SGK'da güvenlik müdürlüğü yaptım. Yerel bir TV'de Reklam bölümünde çalıştım. Bu işleri yaparken Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim. Fakat dersler, kurslar ve çocuklarımın bakımı nedeniyle KPSS'de 71'den fazla not alamadım."