Konut Haberleri
17 Eki 2018 15:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:59

Bir inşaat şirketi daha konkordato ilan etti

2008 yılının Ocak ayından bu yana inşaat sektöründe hizmet vermeye başlayan AC Yapı konkordato ilan etti.

Bir inşaat şirketi daha konkordato ilan etti
İstanbul'da konut projeleri üreten dev inşaat firması AC Yapı konkordato ilan etti.

Emlak365'in haberine göre; 2008 yılından bu yana inşaat sektöründe konut projeleri üreten AC Yapı yaşanan ekonomik krizi ve düşen konut satışları nedeni ile maddi sorunlar yaşamaya başlamasını neden göstererek konkordato talebinde bulundu. 

Konkordato Komiseri Atandı Son aylarda konkordato ilan eden inşaat şirketleri hızla artmaya devam ederken bunlardan biride ne yazık ki AC Yapı oldu. Şirket Kent Life Konut Projesi ve Dore Life konut projesi çalışmalarını tamamlarken son dönemde adını Moment İstanbul konut projesi ile duyuruyordu.

Şirket tarafından yapılan konkordato talebi sonrası görülen mahkemenin ardından Müjgan Tunç Yücel, Berna Önder Toroman ve Şükrü Savaş şirkete konkordato komiseri olarak atandı. Konkordato davası duruşması için ise 26 Aralık 2018 tarihi açıklandı. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İYİ Parti Kurucu Kurulu Üyesi AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı görevini Ali Coşkun üstlenirken Coşkun'un aynı zamanda İyi Parti kurucu üyeleri arasında yer aldığı belirtiliyor. 

Şimdiye kadar 2007 yılında inşaatına başlanan Kent Life konut projesi ile 16 blokta 704 daire, Sancaktepe'de inşa edilen Dore Life konut projesi ile 7 blokta 332 daire ve Kartal konut projeleri arasında yer alan Moment İstanbul konut projesi ile 2 blokta 731 daire üreten şirket konkordato talebinde bulundu.