Ekonomi
16 Haz 2015 08:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:48

Bir haftada tekstile 50 milyon $ can suyu

32 ülkeden 5 bin alıcı Dosso Dossi Fashion Show'da bir araya geldi. Rusya pazarındaki daralma nedeniyle zor günler geçiren yerli firmalar, bir haftada 50 milyon dolarlık satış yaptı

Bir haftada tekstile 50 milyon $ can suyu
Antalya'da 32 ülkeden 5 bin alıcıyı buluşturan Dosso Dossi Fashion Show sona erdi. Tamamı yerli 150 firmanın yaklaşık 50 milyon dolarlık satış yaptığı 1 haftalık organizasyon, ihracatta 2015'e kan kaybıyla başlayan hazır giyim sektörüne can suyu oldu. Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 10 yıl önce 11 üretici firma ve 45 alıcıyla işe başladıklarını hatırlatarak, "Her yıl iki kez düzenlediğimiz Dosso Dossi'de ilave siparişlerle yıl toplamında 110 milyon doları yakaladık" dedi.

Üretici ve alıcı için garantör olduklarını, böylelikle bir güven köprüsü oluşturduklarını anlatan Eraslan, "40 bin çeşit ürün burada sergileniyor. Alıcılar aileleriyle geliyor. Hem tatil hem de iş yapıyorlar. En kötü firma dahi 150-200 bin dolar ciro yapıyor. Bu organizasyonla 30 bin kişiye geçici istihdam imkânı sağlıyoruz. Antalya turizmine de katkımız büyük. 9-10 otel kapattık" diye konuştu. Her yıl yüzde 20-30 büyüdüklerini vurgulayan Eraslan, müşteri sayısının 5 yılda 20 bin sınırına ulaşacağını tahmin ettiğini söyledi.

Organizasyon için devletten hiçbir destek almadıklarını söyleyen Eraslan, "Tanıtım bütçesinden bize de fon ayrılabilir. Devletimizden destek alabilirsek dünyayı Antalya'ya getiririm" dedi. Dosso Dossi'de alıcıların yarıya yakınını Ruslar ve Ukraynalılar oluşturuyor. Eraslan, bu ülkelerdeki sıkıntıların alıcı heyetlerini etkilemediğini söyledi. Etkinlikte, Kim Kardaşyan'ın kardeşi Kendall Jenner podyuma çıktı.