Konut Haberleri
21 Eyl 2017 13:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Bir eve dair her şey! Zuchex Fuarı açıldı

Nevresim takımından elektrikli süpürgeye kadar bir evde ihtiyaç duyulabilecek bütün ürünlerin sergilendiği Uluslararası Ev Eşyaları & Lifestyle Fuarı Zuchex bugün kapılarını açtı. TÜYAP'ta düzenlenen fuar 24 Eylül'e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bir eve dair her şey! Zuchex Fuarı açıldı
Uluslararası Ev Eşyaları & Lifestyle Fuarı Zuchex, TÜYAP'ta kapılarını ziyaretçilere açtı. Ev taşıyan, yeni evlenen ya da dekorasyonunu değiştirenlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışında kurdele bu yıl ilk defa ağırlıklı olarak sektörün kadın yöneticilerinin bulunduğu heyet tarafından kesildi. 

501 FİRMA KATILDI
 
Fuara bu yıl 135 yabancı 366 yerli olmak üzere toplam 501 firma katıldı. Ev tekstilinden elektrikli ev eşyalarına, çatal bıçak, tencere gibi çelik gruplarından yüzlerce çeşit porselen grubuna kadar binlerce ürünün ilk defa beğeniye sunulduğu fuar tam bir trendsetter olma özelliği taşıyor.

Her yıl fuarda ticaretin daha sağlıklı gerçekleşmesi için sunulan avantajlar ve gerek yurt dışı gerek yurt içi alım heyetleriyle sektörü büyüterek önümüzdeki 3 yıl içinde 1 milyon kişinin istihdam edilmesini hedefleniyor.

BİR EVİN ZÜCCACİYE İHTİYACI 7.5 BİN LİRA

TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 20 milyon hane var ve her yıl 350 bin hane ekleniyor. Bir evin 5 bin -7.5 bin TL arası züccaciye ihtiyacı var. Sadece yeni evlenen çiftlerle iç pazarda 500 milyon USD’den fazla ticaret oluyor.   
 
Firmaların fuara özel olarak hazırladığı koleksiyonların, 10 binlerce ev eşyası ve ev gereçlerinin ilk defa görücüye çıkacağı Zuchex’te katılımcılar, kendilerine sunulan özel olanaklar ve kampanyalarla karlı anlaşmalara imza atıyor ve uluslararası platformda firmasını ve ticaretini her geçen gün daha da büyütüyor.

EKONOMİ BAKANLIĞINDAN DESTEK

Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (IMMIB) organizatörlüğünde pek çok farklı ülkeden çok sayıda alım heyeti fuara katılıyor. Züccaciye sektöründe kelimenin tam anlamıyla Trendsetter olan Zuchex Fuarı, geleneksel satış ve pazarlama yöntemlerine göre kısa sürede daha çok sonucun alınmasını sağlarken, sektörün kendi iç gelişimine ve geleceğine de ışık tutuyor.