Konut Haberleri
06 Nis 2017 10:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:05

Bir dev proje daha! İzmir'e Marmaray geliyor!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'e tüp geçiş müjdesi verdi. Ayrıca İzmir-Ankara arasına yapılacak olan YHT ile de iki şehir arasındaki ulaşım süresi 3,5 saate düşecek...

Bir dev proje daha! İzmir'e Marmaray geliyor!
Dev projelerin ardı arkası kesilmezken, bir müjde de İzmir için geldi... İzmir'de konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'e tüp geçiş yapacaklarını ve Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapılacağını belirtti...

Binali Yıldırım şöyle konuştu: "Biz İzmir'e güveniyoruz. Güzel İzmir'e ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İzmir'e geldiğimizde bir şey söyledik. Dedik ki siyaset ancak hizmet için vardır. Arkasında milete hizmet yoksa varsın olmasın o siyaset. Bizim siyasetle ne işimiz var millete bir faydamız yoksa. Şimdi bakın 2008'den beri dünyada kriz var ama bu krizde Türkiye, dünyanın en büyük projelerini yapıyor, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hızlı trenini yapıyoruz. Süratle Ankara-İzmir hızlı treni yapılıyor. Afyon ve Uşak'tan hızlı trenin sesi geliyor. Yetmedi Çanakkale'ye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Biz bunları yaparken birileri de hasedinden neredeyse çatlayacaklar. Haset etme çalış senin de olsun, kıskanma çalış senin de olsun."

İzmir'e Marmaray

Konuşmasında İzmir'e yapılan yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, "İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir'in Marmaray'ı, tüp geçişi için bu sene ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi'ne bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. İzmirli, Çiğli'den Narlıdere'ye artık 6 dakikada geçecek" dedi.

2011'de İzmir Milletvekili adayı olduğunda 35 proje sözü verdiğini anlatan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "İnanmadılar. 6 tanesi bitti. 7'si devam ediyor. Konak Tüneli, havalimanı, Güzelbahçe Limanı, Turgutlu-Kemalpaşa demiryolu, Torbalı-İzban hattı bunlardan biri. Bunlar bitti. İzban güneyde Selçuk'a, kuzeyde Bergama'ya kadar uzuyor. Bunun da bu sene ihalesi yapıyor. Sabuncubeli Tüneli önümüzdeki sene hizmete giriyor. Daha büyük bir proje var. Ankara-İzmir hızlı treni 2019'da bitmiş olacak.  Ankara  İzmir arası 3.5 saate inecek."