Konut Haberleri
03 Ara 2012 14:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:13

Binanızda bu cihaz yoksa ruhsat da yok!

İzmit'te Türkiye'de bir ilk olan uygulamayla yağ atıklarının çevreyi kirletmesini önlemek için bina projelerinde su giderlerine yağ tutucu konulması şartı arayacak.

Binanızda bu cihaz yoksa ruhsat da yok!

İzmit'te Türkiye'de bir ilk olan uygulamayla yağ atıklarının çevreyi kirletmesini önlemek amacıyla bina projelerinde su giderlerine yağ tutucu cihaz konulması şartı arayacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, artık İzmit sınırları içerisinde yeni bina yapacakların, inşaat ruhsatı alabilmeleri için projelerine mutlaka yağ tutucu sistemi koymaları gerektiğini söyledi.

Uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da bu modeli tüm ülkeye yaymayı umduğunu belirten Doğan, en az 3 hanesi bulunan binalar ile yemek yapımı veya dağıtımı ile hayvansal gıda satışı ve üretimi yapan iş yerlerinde yağ tutucu şartı aranacağına dikkati çekti.

Doğan, mutfaktaki su giderinin ayrı bir sistemle kanalizasyona gitmeden bir yağ tutucusunun içinden geçirilerek ayrı bir hat yapılacağını belirterek, bunun çok maliyetli bir şey olmadığını söyledi. Yağ tutucuların 250 ila 500 lira arasında satıldığını ifade eden Doğan, binalarda biriken yağların, istenildiği taktirde belediye görevlilerince toplanacağını da söyledi.