Politika
21 Mar 2019 12:26 Son Güncelleme: 21 Mar 2019 12:42

Binali Yıldırım'dan 'Erdoğan İstanbul'u bırak derse ne yapacaksınız?' sorusuna yanıt

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, dün Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programına katıldı. Yıldırım burada Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde Nagehan Alçı, Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım'dan 'Erdoğan İstanbul'u bırak derse ne yapacaksınız?' sorusuna yanıt

Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında Kadir Topbaş ve Melih Gökçek'in görevden ayrılmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yıldırım "Kazandıktan bir sene sonra Erdoğan isterse görevi bırakır mısınız?" sorusuna, "Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Çocuk oyuncağı mı?" yanıtını verdi. 

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Bana istemediğim bir şeyi kimse yaptıramaz. Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Bizi seçenler bize güvenerek oy veriyor. Önceki belediye başkanları kendi iradeleriyle ayrıldılar. Seçimi kazanayım, ondan sonra ayrılayım. Bu İstanbulluya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı? Biz 75 gündür koşturuyoruz. Meşru bir sebep olmadıktan sonra ayrılmam. Başkan yardımcılığı tercihimi değiştirmez. Seçildikten sonra ayrılma gibi bir fikir benim kafamda yok.