Kentsel Dönüşüm
30 Oca 2019 11:00 Son Güncelleme: 30 Oca 2019 11:05

Binali Yıldırım, Fikirtepe sorunu için söz verdi!

AK Parti İBB Başkan adayı Yıldırım, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesine ilişkin "Göreve gelirsek yapacağımız iş çok açık. Bu firmaların hepsini davet edeceğiz." dedi.

Binali Yıldırım, Fikirtepe sorunu için söz verdi!

BMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu "40" adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi konusunda ise firmalardan kaynaklanan sorunlar olduğunu, firmaların sudan bahanelerle iş yapmamaya çalıştığını söyledi.

"Hak sahipleri de buna dahil olacak"

Konuya duyarsız kalamayacaklarını belirten Yıldırım, "Göreve gelirsek yapacağımız iş çok açık. Bu firmaların hepsini davet edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda ne yapılması gerekiyorsa bunun kararını verip bu işi ulu orta bırakmayacağız. Hak sahipleri de buna dahil olacak." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, İstanbul'a girişlerde vize uygulamasının söz konusu olamayacağını dile getirerek, yasaklamalara ve kısıtlamalara karşı olduğunu kaydetti.

Adalardaki fayton meselesi konusunda vatandaşlardan gelen taleplerin farkında olduğunu da aktaran Yıldırım, nostaljiyi yaşatacak şekilde gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.