Konut Haberleri
09 Haz 2016 09:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:24

Binalara yükseklik sınırı geldi! Fiyatlar ikiye katlandı

Kadıköy'de binalara getirilen 15 kat yükseklik sınırı bölgede fiyat artışına neden oluyor. Kadıköy'deki ev ve taşınmazların fiyatı ikiye katlandı...

Binalara yükseklik sınırı geldi! Fiyatlar ikiye katlandı
İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının en yoğun yaşandığı bölgeler arasında yer alan Kadıköy’e getirilen 15 kat sınırı ile ilçede fiyat artışı yaşanacağını belirten Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı ve Fikirtepe haricindeki diğer ilçeler için geçerli olan 15 kat sınırı karatrının olumu ve olumsuz yönleri olduğunu söyledi.

Kadıköy'de kat sınırlaması alanında bulunan yüksekliği fazla olan ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gereken 12-13 katlı yapıların hak sahiplerinin mağdur olabileceğini ve bu mağduriyetin giderilmesi için de karar üzerinde tekrar düşünülmesi gerektiğini söyleyen Köksal, kararın deprem riski taşıyan yüksek katlı yapıların kentsel dönşüm kapsamında yenilenmesini imkansız hale getirdiğini söyledi.

15 kata yakın yada daha yüksek yüzlerce bina kendi kaderine terk edileceğini ya da kentsel dönüşümle yenilenen binaların taban alanlarının geniş tutulacağını ifade eden Köksal, bu durumun da daireler arasında şerefiye farklarının ortaya çıkmasına ve kat sahiplerinin arasında problem yaşanmasına sebep olabileceğini belirtti.

Şehrin siluetine zarar gelmemesi için sahil bölgesine getirilen kat sınırlamasın yerinde bir karar olduğunu da vurgulayan Köksal, ancak kararın detayları ile yeniden gözden geçirilerek kentsel dönüşüme gidecek yüksek katlı mevcut binaları mağdur etmeyecek bir şekilde güncellenmesi geteriğine inandığını söyledi.

Bölgeye getirilen kat sınırlamasının Kadıköy'de proje geliştiren firmaları da tedirgin ettiğini söyleyen Köksal, proje geliştiricilerinin bu kararı kent estetiği açısından doğru bulduğunu ve desteklediğini ancak yüksek katlı binaları yenilemek isteyen müteahhitlerin bu karar ile büyük sınıtı yaşadığını, kat sınırlaması sebebiyle müteahhitleirn teklif vermekte tedirgin odluğunu ifade etti.