Konut Haberleri
06 Eyl 2016 18:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

Bina yönetmelikleri yakında değişiyor

Isı yalıtımı başta olmak üzere binalarda bir çok değişikliğe gidilecek yönetmelik yakında devreye giriyor...

Bina yönetmelikleri yakında değişiyor
Binalarda gürültü yalıtımının çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, gürültü kirliliğinin son dönemde başa bela olduğunu, özellikle İstanbul'da büyük bir geminin fazla ses çıkarması veya gece yarısına kadar yüksek seli müzik yayını yapılmasının insanları rahatsız ettiğini söyledi. 23 ilde çalışma yapılarak Türkiye'nin gürültü haritasının çıkarılacağını belirten Bakan Özhaseki, ses yalıtımına yönelik tedbirleri almak için de inşaat ruhsatları verilirken buna dikkat eden bir yapı oluşturulduğunu ve fiziki bazı önlemler alındığını söyledi.

"Yeşil binalar" konusunda İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir protokol imzalandığını anımsatan Bakan Özhaseki, bu kapsamda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, ısı yalıtımı konusunda da tasarrufu artıracak tedbirler alınmasına yönelik yönetmeliklerin hazırlanması gerektiğini belirtti.

bazı müeahhitlerin "İmar değişiklikleri belediyelerde çok zor yürüyor. İnşaat işine başlarken bir sürü engeller çıkıyor." yönünde şikayetlerde bulunduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, inşaat sektörünün önünün açılmasının, müteahhitlerin desteklenmesinin "esas" olduğunu belirtti.