Konut Haberleri
03 Ara 2018 15:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:03

Bilkent Şehir Hastanesi için geri sayım!

Hizmete girmek için gün sayan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, 13 bin çalışanla günde 100 bin hastaya şifa olacak.

Bilkent Şehir Hastanesi için geri sayım!
Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi Ankara Şehir Hastanesi Bilkent aralık ayında açılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapması beklenen hastaneyi, bir yıl önce tamamlanıp hizmete açılan ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde verimlilikte yüzde 96 gibi yüksek bir oranı yakalayan Mersin Hastanesi’nin de anahtar teslim yapımını üstlenen CCN Yatırım Holding, yabancı ortak ya da konsorsiyum oluşturmadan tek başına yaptı.

CCN Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çeçen, engellemelere ve olumsuz finansman koşullarına rağmen iki hastanenin ilk finansmanını yapan ve başarıyla ilk tamamlayan grup olduklarını söylüyor. Ankara Şehir Hastanesi, başlangıçta 1.2 milyar euro’luk bir yatırımla projelendirilmiş ancak ek yatırımlarla 1.3 milyar euro’ya mal olmuş ve bu paranın 890 milyon euro tutarındaki finansmanı yerli ve yabancı 8 bankadan oluşan bir konsorsiyum ile CCN Yatırım Holding tarafından sağlanmıştı.

Klinik oteli de var

Avrupa’nın en büyük, dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi, 1 milyon 312 bin metrekarelik kapalı alanda 3704 yatak kapasitesi ile de dünya sıralamasında üçüncü sırada. Hastanenin içinde 100 yataklı tıbbi gözlem kliniği de (klinik otel) var.

Örnek olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile hayata geçen ve en büyük hayali olan “Şehir Hastanesi” projelerinin, Türkiye’nin dört bir yanında birer birer gerçekleşmeye devam ettiğini söyleyen Murat Çeçen sözlerine şöyle devam ediyor:

“CCN Holding olarak Ankara Şehir Hastanesi’ni yabancı ortak ya da konsorsiyum oluşturmadan tek başına gerçekleştirdik. Böylesine büyük bir projenin, finansmanını, inşaatını ve 19 hizmetimiz ile çözüm üreterek işletmesini yapabilen Türkiye’deki tek firmayız. Ayrıca Mersin ile birlikte 5000 yatak kapasitesine sahip iki hastanenin tüm süreçlerini sahiplenen yüzde yüz yerli firmayız. Hiçbir yabancı ortakla çalışmadık. Farkımız bu. Tüm tıbbi hizmetlerin Sağlık Bakanlığımızın profesyonel hekim kadrosu tarafından verileceği hastanemiz ile dünyaya örnek olacak bir projeye imza attık. Ankara Şehir Hastanesi’nin, devletimizin sağlık sektöründeki yetişmiş en iyi hekimleri ile yerel ve uluslararası alanda tıp ve ülkemiz adına büyük bir başarı kaynağı olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın güveni ve desteği bizim için çok değerliydi. Başardık, aralığın son haftasında açılışımızı gerçekleştiriyoruz.”




13 bin istihdam

Murat Çeçen, istihdamla ilgili olarak ise şu bilgileri veriyor: “Akademik kadroları ile birlikte 2.700 doktor, 6.300 sağlık çalışanı ve 4.000 idari ve destek personel... Toplamda 13 bin kişilik kadro görev yapacak. Günlük 100 bin hasta, hasta yakını ve personele hizmet vereceğiz. Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda Ankara Şehir Hastanesi’nin 105 bin metrekarelik alanı çocuk hastanesi olarak inşa edildi.”





Murat Çeçen, son rötuşları yapılan hastanedeki çalışmaları yakından takip ediyor.

Sağlık vadisi olabiliriz

Dünyada en hızlı gelişecek sektörlerden birisinin sağlık olduğunu belirten Çeçen, “Tüm coğrafyamızda şehir hastaneleri modeli hastaneler kurabiliriz. Böyle bir gücümüz var vizyonumuz da. Doktoruyla, mühendisiyle, cihaz üreticisi, hemşiresiyle... Bir sağlık vadisi kurulabilir. Örneğin Ankara Şehir Hastanesi’nin bulunduğu Bilkent, ODTÜ ve Hacettepe’nin varlığıyla rahatlıkla bir sağlık vadisine dönüştürülebilir. Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda sağlık turizminde bir üs olabilir” diyor.

Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’in, bugüne kadar birçok prestijli ödüle layık görüldüğünü kaydeden Çeçen, “Bonds&Loans Turkey Awards tarafından 2015 yılında 100 aday arasında En İyi Altyapı Finansmanı Ödülü’nü aldık. Yılın En İyi Proje Finansmanı ve Yılın En İyi Sendikasyon Kredisi kategorilerinde ikinciliğe değer bulunduk. Project Finance International (PFI) Awards tarafından da Ortadoğu ve Afrika kategorisinde Yılın Anlaşması Ödülü’nü aldık. Partnership Awards 2016’da, En İyi Sağlık Projesi Gümüş Ödülü, World Finance 2016: Yılın Sağlık Hizmeti Sözleşmesi gibi pek çok ödülün sahibi olduk.”