Dekorasyon
11 Tem 2013 13:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:30

Bien Lotus ve Fracture serisi ile daha canlı mekanlar!

3 farklı formda lavabo, farklı şekillerde tasarlanan 2 klozet, küvet ve estetik tavan armatürüyle Lotus Serisi, tam 7 parçadan oluşuyor

Bien Lotus ve Fracture serisi ile daha canlı mekanlar!
3 farklı formda lavabo, farklı şekillerde tasarlanan 2 klozet, küvet ve estetik tavan armatürüyle Lotus Serisi, tam 7 parçadan oluşuyor. Tasarımıyla göz dolduran Lotus, dünyanın prestijli kurumlarından Como Kültür Departmanı'nın düzenlediği, A'Design Awards'ın Platin Ödülü'ne sahip bir seridir.
 
Bien SSG Tasarım Müdürü Tolga Berkay, serinin ortaya çıkış hikâyesini çarpıcı bir şekilde anlatırken, “Lotus çiçeği şık bir tasarım nesnesi olsa nasıl olurdu?” diye önce kendime sordum. Nilüfer çiçeği yaprakları su tutmaz özelliğe sahiptir biz de bu ürünün özelliği olsun istedik ve lavaboların estetiğini fonksiyonellikle birleştirdik. Lotus lavaboda su nilüfer çiçeği yaprağındaki akışkanlıkla süzülür. Farklı kılmak isteyenler için özel bir seridir. Aynı şekilde fotoselli ve eğimli akışa sahip tavandan armatürü lavabonun estetiğini tamamlayan bir özel tasarımdır. Hangi açıdan bakarsam bakayım, hep aynı formu görüyordum. Artık kaçınılmaz olacak ve herkes nereden bakarsa baksın şunu söyleyecekti: Nereden bakarsan Lotus!
 
Lotus lavabo, ıslak zeminde canlanarak, Lotus'un doğasına gönderme yapıyor. Tasarım için çok emek verilen bu çalışmanın ödül alması da ayrı bir gurur kaynağıdır. Lotus Çiçeği'ni suyun doğasıyla birleştirerek, mekânlara doğadan bir katkı yaptık” dedi.
 
BİEN'İN SIRA DIŞI SERİSİ ‘FRACTURE' İLE MEKÂNLAR IŞIL IŞIL
 
Seramik sektörünün öncü markası Bien'in sıra dışı serisi ‘Fracture' pırıltılı, ışıl ışıl görünümü ile mekânlarda göz alıcı bir şıklık yaratıyor.
 
Serbest geometrik formu ve sıra dışı çizgileriyle cam kırıklarının büyüleyici görüntüsünü yansıtan Fracture, dekonstrüktivist akımın tüm minimalizmini mekânlara taşıyor.
 
DUVARLARDA ÜÇ BOYUTLU PIRILTI
 
Fracture serisi 30x80 ebadında siyah ve beyaz fonlardan ve üç boyutlu pırıltılı dekorlardan oluşuyor. Bu büyüleyici serinin tamamlayıcısı olarak, seramik sağlık gereçleri  sınıfında yer alan klozet ve lavabo da, dünyanın en saygın kurumlarından Como Kültür Departmanı'nın düzenlediği, A'Design Awards'ın Altın Ödül'üne sahip.
 
Sadece mutfak ve banyoda değil; evlerin, otellerin her köşesinde kullanılabilen ‘Fracture', tarzıyla fark edilmek isteyenlerin serisi olacak.