Sektörel
20 Eki 2020 11:17 Son Güncelleme: 20 Eki 2020 11:55

BGPnetwork 120'yi aşan ülkede inşaat sektörünün verilerini kullanıcılarına sunuyor

BGPnetwork, 5 bölge ve 120'yi aşan ülkede inşaat sektörüyle ilgili verileri toplayıp kullanıcılarının hizmetine sunuyor. BGPnetwork Genel Müdürü Nazlı Kılınç, dijital platformun detaylarını anlatarak kullanıcılara yönelik faydalarını detaylandırdı.

BGPnetwork 120'yi aşan ülkede inşaat sektörünün verilerini kullanıcılarına sunuyor

Dünya genelinde inşaat sektörüyle ilgili verileri toplayan dijital platform BGPnetwork.com sisteminde 10 binin üzerinde güncel proje bilgisini ve 15 bine yakın güncel firma bilgisini kullanıcılarına sunuyor. 

BGPnetwork Genel Müdürü Nazlı Kılınç 5 bölge ve 120’yi aşan ülkede inşaat sektörüyle ilgili verileri topladıklarını, proje detaylarını Türkçe ve İngilizce olarak kullanıcılarına sunduğunu belirtiyor. 

BGPnetwork Genel Müdürü Nazlı Kılınç ile yapılan röportajda sistemle ilgili tüm detayları bulabilirsiniz:

BGPNETWORK platformunu tanıtır mısınız?

Nazlı Kılınç - BGPnetwork, uzun süren yoğun bir planlama, araştırma ve stratejik oluşum süreci sonrasında 2015 yılı içerisinde, organizasyonumuzun iç pazardaki başarı ve deneyimlerini küresel pazarda da sergilemesinin vakti geldiğine karar verilerek kurulmuştur. www.BGPnetwork.com, kullanıcılarına değer katmak üzere kurulmuş bir dijital platformdur. Sektör içerisinde dış pazara açılmak isteyen, rekabet avantajlarını oluşturmak ve arttırma amacı güden firmaların, ürün ya da hizmetlerini yurtdışında pazarlayabilmeleri için gerekli olan potansiyel portföyü oluşturmaktadır. 5 bölge ve 120’yi aşan ülkede inşaat sektörüyle ilgili verileri toplayan bgpnetwork.com, proje detaylarını Türkçe ve İngilizce olarak kullanıcılarına sunmaktadır.
Şu anda sistemde 10.000’in üzerinde güncel proje bilgisi ve 15.000’e yakın güncel firma bilgisi bulunmaktadır.

Sistemin kullanıcılara faydaları nelerdir?

Nazlı Kılınç - Sisteme üye olan firmalar bilgisayar başından şantiye/saha gezileri yapmalarına gerek kalmadan tek tıkla zamandan tasarruf ederek bilgiye ulaşmaktadır.
Kullanıcılar ekranlarından hem proje görüp hem de yurtdışındaki potansiyel müşterilerine ulaşıp satışlarını gerçekleştirebilmektedir. Bu da hem ihracatın artmasına hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktadır.

Yani BGPnetwork, kullanıcılarına; hem personellerinin iş takibini kolay sağlaması konusunda hem de dünyadaki inşaat projeleriyle ilgili hızlı, kolay, ulaşılabilir ve güvenilir bilgiler vermektedir.

Sistemimizi hiç tanımayan ya da yeni keşfeden firmalar için söylemek istediğimiz şey: “Çark dönüyor, sisteme ayak uydurmak, geç kalmamak ve global pazarda yer almak istiyorsanız şu an tam zamanı. İskontolu üyelik fırsatlarıyla yanınızdayız..”

Bir kullanıcı sisteme girdiğinde ne ile karşılaşıyor?

Nazlı Kılınç - Orta Doğu, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika olmak üzere 5 farklı bölgede hizmet veren www.bgpnetwork.com; en güvenilir ve prestijli inşaat firmalarının imza attığı yatırım maliyeti 15 milyon dolar ve üzeri olan inşaat projelerinin, çözüm ortaklarını ve detaylı bilgilerini kullanıcılarına sunmaktadır. Kullanıcılar, arama seçeneğiyle birlikte ister proje ister firma menülerinden diledikleri kategorilerde filtreleme yapabilmektedir.

“Projeler” menüsüyle ilgili detaylı bilgi vermek gerekirse, herhangi bir projeyi seçtiğimizde şunlar karşımıza çıkmaktadır; proje ismi, bedeli, başlangıç ve bitiş tarihi, aşaması, kategorisi, arsa alanı, kapalı alan metrekaresi, konumu, görselleri ve projeye ait açıklamalara ulaşılabilmekte olup, ilgili projenin çözüm ortakları görülebilmektedir.

“Firmalar” bölümünde ise; ilgili firmanın adı, adresi, telefon ve mail adresi, web sitesi ile birlikte “onay verilmesi halinde” yetkili kişisi firmanın künyesinde yer almaktadır.
Geniş çözüm ortağı seçenekleri (yatırımcı, müteahhit, mimar, iç mimar, peyzaj mimarı, mühendislik/proje yönetimi, statik proje, mekanik proje/taahhüt, elektrik proje/taahhüt, yapı denetimi) ve 5 farklı bölgede ülke, şehir, bölge ve proje lokasyonu olarak “çift yönlü” sorgulama/arama gerçekleştirebilmektedir.

BGPnetwork’te; konut, turizm, mixed-use(karma kullanımlı), ticari, sağlık, idari, eğitim & kültür & spor, altyapı, ulaştırma & iletişim, enerji & petrol & gaz olmak üzere 10 farklı kategori yer almaktadır.

Sektöre ne tür bir hizmet veriyorsunuz?

Nazlı Kılınç - Bilindiği üzere inşaat sektörü 400’den fazla alt sektöre hizmet vermekte. Biz de BGPnetwork olarak fark yaratmak adına; tüm bu sektörlerde bulunan firmaların yurt dışında istedikleri ülke ve bölgelerdeki inşaat pazar bilgilerine hakim olabilmeleri, iş imkanı bulabilmeleri ve ihracatlarını arttırmaları için portföy hizmet sunuyoruz. İnovatif çözümler, yılların verdiği birikim ve tecrübemizle birlikte sektörün nabzını tutarak doğrudan ya da dolaylı olarak firmalarımızın ihracatını arttırıyor, ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

Günde veya haftada kaç tane proje yazıyorsunuz, böyle bir bilgi var mı?

Nazlı Kılınç - BGPnetwork; güvenilir, kaliteli ve doğru bilgileri en iyi ve güncel şekilde kullanıcılarına ulaştırmak adına devamlı arama, geliştirme ve güncelleme yapan bir ekibe sahiptir. Önceliği doğru ve güncel bilgilere ulaşmak olan içerik editörlerimizin, gün ya da hafta içinde sisteme ekleyecekleri projeler için herhangi bir kota bulunmamakta. Bunun yanı sıra güncel 10.000’in üzerindeki projemizle her zaman kullanıcılarımızın beklentilerini karşılayacak güvenilir, doğru, net ve güncel bilgilerle hizmet vermekteyiz.

Üyelik sistemi nasıl işliyor?

Nazlı Kılınç - Kapalı devre çalışan bir platform olmamız sebebiyle kullanıcılarımız ile senelik üyelik sözleşmesi yaparak ilerliyoruz. Kullanıcı olmak isteyen firmalar çalıştıkları veya büyüme potansiyellerini keşfetmek istedikleri bölgeleri seçerek üyeliklerini oluşturabilirler, yani bgpnetwork.com kullanıcılarına modüler bir yapı ile hizmet verir. Platform içerisinde firmalarının vizyon/misyonları veya büyüme planlarına uygun olduğunu düşündükleri bölgelerdeki bilgilere ulaşmak için üyelik anlaşması yapma olasılığına sahiptirler.

Ayrıca platformdaki modüler yapı sayesinde, kullanıcılar üyeliklerini ilgilendikleri çözüm ortaklarıyla seçilebilir veya tüm özellikleri ile sisteme üye olabilirler. ANBA Yayın Grubu olarak her zaman müşterilerimizin yanında olan bizler, dünyanın geçirdiği bu zorlu süreçte pandemiye özel indirim fırsatlarıyla yine müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Sektörün BGPNETWORK'e dönüşleri nasıl oldu?

Nazlı Kılınç - Kullanıcılarımız ile sürekli ve belirgin bir iletişim halindeyiz, devamlı olarak müşteri geri bildirimleri topluyor ve değerlendiriyoruz. BGPnetwork sektöre arz edildikten ve kullanıcı tabanı oluşmaya başladıktan sonra firma satış yetkilerinden veya yöneticilerinden aldığımız geri bildirimler firmalarının dış pazarda fırsatları çok hızlı ve efektif bir şekilde fark edebildikleri ve bu sebeple hızlı karar almalarına yol açtığını, rakiplerinden hızlı hareket edebildikleri, esneklik ve küresel bir mercek kazandıklarını belirten şekilde olmuştur.

Sistem kullanıcıların hangi taleplerini karşılıyor?

Nazlı Kılınç - Sistem tasarlanırken kullanıcı dostu olarak şekilde planlanmış ve sistem içerisindeki kullanıcıların esnek bir şekilde hareket edebileceği bir yapı düşünülmüştür. Kullanıcı geri bildirimlerine göre sürekli revize edilen sistemden kullanıcıların iş planlarını oluşturabilmesi adına bir ajanda bölümü, firmalarının kullanıcılarının kendi aralarında mesajlaşabilecekleri bir mesajlaşma ağı, kullanıcıların inceledikleri projelere kolay ulaşabilmeleri adına son inceledikleri projeler sub-menüsü, favori proje ve firma sub-menüleri, firma ve projelere not ekleme özelliği ve bu notlara kolay ulaşabilmeleri adına proje not ve firma not alt menüleri yer almaktadır. Bunun yanında projeler ve firmalar ile ilgili hatırlatma almak isteyen kullanıcılar sistem üzerinden bunu da gerçekleştirebiliyor. Proje ve Firmalara hatırlatma eklemek isteyen kullanıcılar, istedikleri tarihe hatırlatmalarını kurabiliyor ve o tarihte mail adreslerine bilgilendirme mailleri sistem üzerinden iletiliyor. Ayrıca kullanıcılarımız proje ve firmalarda yer alan geri bildirim butonu vasıtasıyla sözkonusu proje ve firma ile ilgili ekibimizle iletişim kurarak bilgiye kolayca ulaşabilmektedir. Sistem üzerinde ayrıca chat bölümü de bulunmaktadır. Siteyi ziyaret edenler bu alandan soru sorabilme imkanı bulabiliyorlar.

Türkiye'de bu konuda faaliyet gösteren ilk firma olduğunuzu biliyoruz. Sektörde öncü olmak nasıl bir duygu?

Nazlı Kılınç - Türkiye’de inşaat sektörü oldukça önemli bir role sahip, yaklaşık olarak Türkiye’nin toplam GSMH’ının %30 gibi büyük bir dilimini inşaat sektörü oluşturuyor. Ülkemiz ekonomisine bu denli büyük katkısı olan bir sektörün tamponu olmak büyük bir sevinç kaynağı olsa da sorumlulukları da aynı derecede yüksek. Bizler ile firmalarını büyütme adımlarını atan firmalara en güncel, doğru ve güvenilir bilgileri sağlamak piyasaya sunduğumuz iş modeli ile mümkün. Faaliyetlerimizi iş etiği çerçevesinde ilerleten bir öncü olmaktan onur duyuyoruz bunun yanı sıra icat ettiğimiz iş modelinin doğru kullanımını görmekten daha fazla mutluluk duyarız.