Konut Haberleri
22 Mayıs 2016 14:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:21

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde dönüşüm rüzgarı

İstanbul'un Beyoğlu semtinde bulunan Tomtom Mahallesi, yeniden eski popüler günlerine dönüyor. Bölgede değişim rüzgarları esiyor.

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde dönüşüm rüzgarı
Bugünlerde Tomtom Mahallesi’nde ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. Bir zamanların en zengin, en görkemli mahallesi yeniden eski günlerine kavuşuyor. Binalar yenileniyor, yepyeni tasarım butikleri, mağazalar, sanat galerileri, kafeler açılıyor. 

Tomtom mahallesi esasında Beyoğu’nun içinde çok özel bir yere sahip. İngiltere’deki Soho, New York’taki Meatpacking, Paris’teki Marais gibi bir tasarım mahallesi olma yolunda hızla ilerliyor. Galataport Projesi hayata geçtiğinde de Karaköy ile İstiklal Caddesi’ni birbirine bağlayan aks konumundaki Boğazkesen’de yaya ve turist trafiği artacak.

Tomtom’un değişen ve güzelleşen yüzü

Mahalle’nin tam ortasında adını mahallenin yeşil bahçelerinden alan bir proje yapılıyor: Tomtom Gardens. Geçen yıl ‘En İyi Konut’ ödülünü aldı. 3 farklı avlu etrafında toplam 17 binadan oluşan görkemli bir yenileme projesi. Tomtom Kaptan Sokak’ta yer alıyor. İtalyan bir peyzaj mimarı ile çalışılarak, muhteşem bir doku ortaya çıkarılmış. Sanat ve tasarım odaklı mekânlar da faaliyete girmiş.