Konut Haberleri
14 Eyl 2017 17:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Beylikdüzü'ne neden yatırım yapılır?

300 bine yaklaşan nüfusu, metrobüs avantajı ve alıcısına her daim kazandıran fırsatlarıyla İstanbul’un en önemli bölgelerinden biri olana Beylikdüzü’nü Emlakeki.com editörü Seçil Selen mercek altına aldı.

Beylikdüzü'ne neden yatırım yapılır?
Emlakeki.com, İstanbul’un en çok kazandıran bölgelerini masaya yatırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Esenyurt’u mercek altına alan Emlakeki.com editörü Seçil Selen’in bu ayki rotası Beylikdüzü oldu.

EN ÇOK KONUT SATILAN İLÇELERDEN

300 bine yaklaşan nüfusu ile son dönemin en gözde bölgelerinden biri olan Beylikdüzü, TÜİK istatistiklerine göre, İstanbul’da en çok konut satılan iki ilçeden biri. Mart 2016-Mart 2017 aralığında İstanbul’da konut satışları yüzde 8 artarken bu artış aynı dönemde Beylikdüzü’nde yüzde 12’yi buldu.

ALIP KİRAYA VEREN DE KARLI

Son dönemde markalı konut üreticilerinin de akın ettiği bölge, sadece yeni bir ev satın almak isteyenlerin değil, kiralık daire arayanların da ilgi odağında. Beylikdüzü’nde son bir yılda kira fiyatları ortalama yüzde 5 düzeyinde artış gösterdi. Bu durum oturacak ev arayanlar kadar yatırımcılar için de Beylikdüzü’nün ne kadar doğru bir adres olduğunu bir kez daha kanıtladı.

ULAŞIMI İLE BİR ADIM ÖNDE

Bölge şehir merkezine uzak sayılabilecek bir lokasyonda bulunsa da bu dezavantajını avantaja çevirecek birçok özelliğe sahip. Gelişmekte olan ilçeler arasında, Metrobüs avantajı ve  kolay ulaşım imkanı Beylikdüzü’nü her daim bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca Beylikdüzü’ne Sefaköy’den bir de metro hattı kurulması planlanıyor.

YÜZDE 310’LUK DEĞER ARTIŞI

Bölge, 17 yıllık amortisman süresi ve 2 bin ile 7 bin lira arasında değişen metre kare fiyatları ile de tam bir cazibe merkezi. Son 3 yıllık dönemi kapsayan verilere göre, Beylikdüzü’nde ev fiyatları ortalama yüzde 66 oranında yükselme gösterdi. Son 10 yıla bakıldığında ise yatırımcıya sağlanan kar miktarının yüzde 310’nun üzerinde olduğu görülüyor.