Yeni Projeler
07 Eki 2015 12:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

BeyCozy: Acat Yapı'dan yeni lüks villa projesi!

Acat Yapı yeni projesi BeyCozy'i Beykoz sırtlarında koruluk alan içinde inşa edecek...

BeyCozy: Acat Yapı'dan yeni lüks villa projesi!
 
Acat Yapı tarafından hayata geçirilecek olan Beykoz projesi BeyCozy'nin mimari tasarımı MASS Architects tarafından gerçekleştirildi. Firmanın vermiş olduğu bilgilere göre BeyCozy'nin bulunduğu alan yeni imara açıldı ve altyapı, yol gibi çalışmaların yapılması gerekiyor. 

 
Henüz konsept olarak tasarlanan BeyCozy Beykoz projesinin toplam inşaat alanı 4 bin metrekare. Projede yer alacak villaların alanları 250 ila 300 metrekare arasında değişiyor. 

 
Beykoz sırtlarında koruluk alan içinde geliştirilecek olan projede 15 adet villa yer alacak. Projenin 3-5 yıla kadar satışa çıkması öngörülüyor. Arazi eğiminin fazlalığı ve sık ağaçlık alanlar zorlayıcı unsurlar olarak öne çıksa da teraslanarak farklı kotlara yerleştirilen ve yatayda uygun yönlenme açılarıyla düzenlenen yapıların tamamı deniz manzarasına sahip oldu. 

 
Bu planlama yoluyla, yapıları arazinin parçası haline getiren düşey düzlemde hareketli bir yerleşim tasarlandı ve arazideki ağaçları koruma ilkesinden taviz verilmedi. Kot düzenlemesi ve yerleşim şeması aynı zamanda hem fiziksel hem de görsel fayda sağladı.



Kullanım alanlarının büyüklüğüne göre farklılaşan üç farklı konut tipi işlevsellik ve yalınlık teması altında kullanıcıların ihtiyaçları, yaşam tarzları ve hobilerine göre düzenlendi. Konut birimlerindeki en belirgin öğe olarak yer alan yaşam alanı, manzaraya hakim olan ön bahçeye açılıyor ve iç-dış mekan bütünlüğünü sağlanıyor.



Projenin özellikleri: 
 
• Sosyal yaşam alanları
• Akıllı bina teknolojisi
• Kapalı otopark
• Açık yüzme havuzu
• Panaromik Cephe
 
Kübra GENÇ/Emlakeki.com