Konut Haberleri
16 Eyl 2017 13:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Beyaz yakalıların yeni gözdesi taş evler!

Bir inşaat firmasının istatistiğine göre, özellikle Bodrum'da sıkça yaygın olan taş evlere ilgi artıyor. Bu evlere beyaz yakalıların daha çok rağbet gösterdiği ise yapılan açıklamalar arasında.

Beyaz yakalıların yeni gözdesi taş evler!
Rum mimarisinin özelliklerini taşıyan taş evlere son iki yıldır iş dünyasının ilgisi yoğun. 15 yıl içinde 400’ün üzerinde taş ev üreten Veryeriler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Veryeri, son iki senedir müşteri kitlesinde değişikliğin olduğuna değinerek, “Önceden beyaz yakalıların ağırlıklı olduğu müşterilerin yanı sıra artık patronlar da bölgeye geliyor” diyor. Alaçatı’nın yeni sakinleri arasında Acun Ilıcalı, Ergin Ataman ve Şansal Büyüka gibi iş ve spor dünyasından isimler bulunuyor.

2017 yılını sektör açısından hareketli geçeceğine değinen Veryeri, yıl içinde şu ana kadar 10 milyon dolar seviyesinde bir satış gerçekleştirdiklerinin altını çiziyor. Alaçatı’daki taş evler genellikle 3+1 olarak planlanıyor. Bu sayı müşterinin isteğine göre artışta gösterebiliyor. Bir projeyi gerçekleştirirken işin en zorlayıcı kısmı araziyi bulmada yaşanan zorluklar olu yor. Veryeri, uygun arazi bulunduktan sonraki proje sürecini şu şekilde değerlendiriyor: “Müşterinin de memnun kalacağı bir projenin çizimi yaklaşık 2-3 ay alıyor. Çizilen projeleri Anıtlar Kurulu’ndan ve belediyeden geçirmemiz gerekiyor. Gerekli onaylarla birlikte süreç altı ayı bulabiliyor.”


ETİKETLER
#bodrum #taş ev