Konut Haberleri
13 Haz 2014 11:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:13

Betonu çocuğu gibi seven müteahhit!

Dünyanın en iyi 250 müteahhitinden biri olmasının sırrını betona olan bağlılı ve sevgisine bağlayan Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün'den inşaat sektörüne tavsiye: Betonu çocuğunuz gibi sevin...

Betonu çocuğu gibi seven müteahhit!
Çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Yenigün İnşaat, uluslararası yatırımlarının ardından Türkiye’deki projelerine hız kazandıracak. 

Basın mensuplarıyla biraraya gelen Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, 11 ülkede gerçekleştirdikleri projelerle dünyada en iyiler arasına girdiklerini belirterek, 2014 yılıyla birlikte Türkiye’deki yatırımlarına hız verdiklerini söyledi.



YENİGÜN: BETON BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ...
Yenigün, inşaat sektörü ve iyi bir bina ya da projenin ihtiyacı olan en önemli hammaddesinin BETONdan geçtiğini söyledi. "Beton bizim için çok önemli" diyen Yenigün dünyanın en iyi 250 müteaahiti arasında olmasını da buna bağladı. Yenigün, "Tüm çalışanlarıma da bu tavsiyede bulunurum. Eğer iyi iş yapmak istiyorsanız betonu çocuğunuz gibi sevin." dedi.

Engineering Nevvs Record (ENR) dergisi tarafından açıklanan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde yer alan Yenigün aynı zamanda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı görevini de sürdürüyor.

Mithat Yenigün, Milli Savunma Bakanlığı, NATO Enformasyon Dairesi Başkanlığı ve Amerikan Ordusu Mühendislik Birimi’ne yapılan yüksek nitelikli imalatların, Yenigün’ün ulusal ve uluslararası alanda kazandığı başarıların temel etkenlerinden bazılarını oluşturduğunu belirtti.

ÇOK ETKİN BİR DİSİPLİN GELİŞTİRDİK
Yenigün, “Bu projelerin yapımı sırasında Afganistan, Özbekistan, Kuveyt, Kuzey Irak, Libya  gibi ülkelerde faaliyet göstererek, çok etkin bir çalışma disiplinini geliştirmeyi başardık” diye konuştu. 

Yenigün, Türkiye’deki güçlü varlığının yanı sıra Rusya ve Suudi Arabistan’da devam eden işleri ve ABD, Suudi Arabistan, Polonya ve Rusya’daki temsilcilikleriyle global piyasalarda duruşunu güçlendirdiklerini vurguladı.

EN İYİ OFİS ÖDÜLÜ DE ONLARIN...
Ankara’daki Yenigün Yönetim Binası’nın, ‘En İyi Ofis Yatırım Geliştirme Projesi’ ödülüne layık görüldüğünü belirten Mithat Yenigün, “1993’te Antalya Belek’e yatırım yapan ilk firma olarak, 1200 yatak kapasiteli Zeynep Resort Otel ve Zeynep Golf& Spa Otelleri'nin işletmesini de üstlenerek turizm sektörüne adım attık”  dedi.

Bomonti’ye 140 rezidans
Yenigün İnşaat’ın İstanbul’daki diğer projesi Tophane’de Mimar Sinan Üniversitesi tarafından kurulacak Çağdaş Sanatlar Müzesi inşaatı. Yenigün, The House Grubu'yla işbirliği ile 51 odalı The House Otel ve yine The House Otel'den tüm concierge hizmetlerini alacak olan 140 rezidans ve spor merkezinin yer alacağı Bomonti gayrimenkul yatırım projesine yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor.

‘Sorunlara alışığız’
Aynı zamanda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı olan Mithat Yenigün, Musul’da yaşananlarla ilgili olarak, şunları dile getirdi:

“Orada sadece Çalık Gayrimenkul’ün projesi var. Bölgede tabiî ki bir tedirginlik hakim ama biz müteahhit olarak böyle sıkıntılara alışığız. Daha önce de Libya’da benzer şeyler yaşandı. Bağdat’ta da belli bir tedirginlik olduğunu duyuyoruz. Orada yaşayanlar sürekli elçilikle görüşüyor. Fakat Irak bizim için çok önemli bir pazar. Zamanla bu sorunların biteceğini düşünüyoruz.”

Kazlıçeşme’de proje aşamasında
Kazlıçeşme’de Özak, Ziylan ve Delta grupları ile Yenigün, Emlak Konut GYO'nun satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik arazinin ihalesini kazanmayı başardı. Hasılat olarak  4 milyar 240 milyon liralık teklif veren ortaklar tüm dikkatleri üzerine çekti.

İhalede, Emlak Konut’a ayrılan yüzde 37’lik idare payı 1 milyar 568 milyon lira, bugüne kadar verilen en yüksek hasılat payı olarak tarihe geçti.

Kazlıçeşme projesi planlama aşaması süratle ilerliyor. Yenigün, projenin önünden geçen sahil yolunun yerin altına alınması için İBB ile görüştüklerini ve maliyetini kendilerinin karşılamaları durumunda bu işlemi gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Zeytinburnu'nda 1,5 kilometrelik sahil yolu yer altına alınsın
Zeytinburnu'nda proje geliştiren inşaat şirketleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sahildeki 1,5 kilometrelik yolu yerin altına alma teklifinde bulundu.

Yenigün, bölgedeki diğer arazi sahipleriyle birlikte, sahil yolunun yaklaşık 1.5 kilometrelik kısmını yer altına almayı istediklerini belirterek,  “Maliyetini proje sahiplerinin karşılaması durumunda, İBB fikre sıcak bakıyor.

Bizim projenin önünde 400 metrelik bir bölüm var, 50-60 milyon dolar maliyet olabilir. Diğer parsel sahipleri de kendi maliyetini karşılayacak” dedi.