Fuar
23 Eyl 2013 11:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

BEST 13, yarının şehirlerini CNR EXPO'da tanıtıyor

BEST13 2. Bina Elektrik, Elektronik, Mekanik ve Kontrol Sistemleri Fuarı, 26 - 29 Eylül tarihleri arasında CNR EXPO 1. Hall'de düzenleniyor

BEST 13, yarının şehirlerini CNR EXPO'da tanıtıyor
Uzun yıllardır birçok sektörde Avrasya bölgesinin en başarılı fuarlarını organize etmekte olan Bileşim Yayıncılık, Fuarcılık ve Tanıtım Hizmetleri; BEST13 2. Bina Elektrik, Elektronik, Mekanik ve Kontrol Sistemleri Fuarı’nı, 26 - 29 Eylül tarihleri arasında CNR EXPO 1. Hall’de düzenliyor. Fuarda bu yıl; BEST 12’den farklı olarak, akıllı, çevreci ve teknolojik binaları oluşturan sektörlerin yanı sıra  “akıllı şehirler” konsepti de ele alınıyor. Bileşim Yayıncılık bünyesinde faaliyet gösteren BEST ve İnşaat Dünyası Dergilerinin, teknolojik binalar ve yatırımları konusunda yıllardır sahip olduğu deneyim ile hayata geçirilecek fuar, tüm katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin hedef kitleleriyle buluşacağı önemli bir teknoloji zirvesi olmaya hazırlanıyor.
BEST13 Fuarı; bina otomasyonu, yangın güvenliği, güvenlik teknolojileri, aydınlatma teknolojileri, iklimlendirme teknolojileri, veri iletişimi, ses-ışık-görüntü sistemleri, elektroteknik ve akıllı şehirler ile ilgili tüm sektörleri bir araya getiriyor. Bina elektronik sistem teknolojileri alanındaki son gelişmelerin alanında uzman akademisyen, sektör duayenleri ve şirketler tarafından panel ve zirvelerle ele alınacağı fuar, sergi fonksiyonunun yanı sıra teknoloji zirvesi özelliği de taşıyor. BEST13 bu yıl tekrar, yerli ve yabancı profesyoneller, karar vericiler, üreticiler, akademisyenler, danışmanlar, mühendisler, mimarlar, taahhüt ve yatırım firmaları için buluşma noktası olmayı hedefliyor.
 
Akıllı Bina Teknolojileri Enerji Kaybını Geri Kazandırıyor
Hızla artan nüfus yoğunluğu, teknolojik gelişmeler ve toplum ihtiyaçları, kentlerin farklı bakış açılarıyla tasarlanmasını zorunlu hale getiriyor. Son gelinen noktada dünya, kaynakları etkin ve verimli kullanan, yaşamı kolaylaştıran, kentliyi odağa taşıyan, etkileşimli yönetim biçimlerinin oluştuğu, sağlam altyapılara sahip akıllı kentlere büyük ihtiyaç duyuyor. Kentleşme olgusunun hızlı bir şekilde gerçekleştiği günümüzde, sahip olduğu özellikler ve avantajlar bakımından akıllı binalar, kullanıcılarının hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Binalar, teknolojik sistemler ile tek merkezden birbirlerine entegre edilerek çalıştırılabiliyor. Tüm binayı kapsayan; bina içi haberleşme, güvenlik, yangın güvenliği, iklimlendirme, ses ve ışık gibi aklınıza gelebilecek her şey minimum personel, maksimum verimlilikle kontrol edilebiliyor.  Enerji, zaman ve iş gücünden tasarruf sağlayan sürdürülebilir binalar, böylelikle son kullanıcılarına daha güvenli, sağlıklı bir yaşam ve çalışma ortamı sunuyor. Teknolojik binalar özellikle enerji tasarrufu açısından önem kazanıyor. Türkiye’de harcanan toplam enerjinin yüzde 30’undan fazlasının binalarda tüketildiği düşünüldüğünde, akıllı sistemler ile donatılan binaların önemi de ortaya çıkıyor. Bu sistemlerin kullanılması sayesinde enerji giderlerini azaltmak ve yılda 5 milyar dolarlık enerji kaybını önleyerek yapılan harcamaları geri kazanmak mümkün hale geliyor.
 
BEST13 Teknoloji Zirvesi Olmaya Hazırlanıyor
Geleceğin binalarını oluşturan tüm sektörleri ikinci kez aynı çatı altında buluşturacak BEST13 Fuarı katılımcılarına potansiyel müşteriler ile görüşme fırsatı yaratmanın yanı sıra ulusal / uluslararası ölçekte faaliyet gösteren tedarikçi, üretici ve uygulayıcılar ile ortaklıkta bulunabilmeleri için ideal bir iletişim platformu sağlıyor. Aynı zamanda teknoloji zirvesi özelliği gösteren fuar, binalara akıllılık özelliği kazandıran tüm sistemleri organizasyon sırasında düzenlenecek panel ve zirvelerle yakından tanıtıyor. Akıllı şehirler ve bina sistemlerine dair yeni ürün ve teknolojilerin yer aldığı BEST13 Fuarı geleceğin binalarını İstanbul’a taşıyor.