Konut Haberleri
03 Ağu 2017 12:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Beşiktaş'ta ofis kiraları cep yaktı!

REIDIN’in 2017 ofis kira endeksi ikinci çeyrek sonuçlarına göre İstanbul’da lüks ofislerin kira değeri arttı. Avrupa Yakası’nda ofis kiralarının en fazla cep yaktığı bölge ise Beşiktaş olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş'ta ofis kiraları cep yaktı!
Gayrimenkul veri araştırma şirketi REIDIN’in, ‘Ofis Kira Endeksi 2017 İkinci Çeyrek Sonuçları’ nı açıklandı.

Lüks ofislerin kira değeri arttı

İstanbul’da yüksek tutarlı ofislerin kira değeri bir önceki çeyrek dönem verilerine göre yüzde 0.22 arttı. Düşük fiyatlı ofislerin kira değerinde ise aynı dönemde yüzde 0.50 azalma kaydedildi.

Avrupa Yakası'nda Beşiktaş önde

İstanbul Anadolu Yakası’nda ofis kira değeri en yüksek olan ilçe Ataşehir, en düşük olan ise Kurtköy olarak kayıtlara geçti.

Avrupa Yakası’nda Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinde en pahalı ofislerin metrekare değeri 34.37 dolar, en ucuzları ise 18.73 dolar olarak ölçüldü.

Doluluk oranı yüzde 88.16’ya ulaştı

Avrupa Yakası’nın kira değeri en düşük ofis bölgesi Beylikdüzü-Esenyurt olarak istatistiklere yansıdı. Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinde ofislerin doluluk oranı yüzde 88.16’ya ulaştı.

Ümraniye’de ofis fiyatları yükseldi

Anadolu Yakası’nda ise en yüksek kiralanabilir alan Ümraniye Ofis Bölgesi oldu. Bu bölgedeki kiralanabilir alanın yüzde 96.35’inin dolu olduğu saptandı.