Konut Haberleri
31 Ağu 2020 09:44 Son Güncelleme: 31 Ağu 2020 09:44

Belgesi olmayan artık emlakçı olamayacak!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme uyarınca 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak.

Belgesi olmayan artık emlakçı olamayacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme kapsamında Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Buna göre, emlakçılık yapan kişilerin bugün mesai bitime kadar taşınmaz ticareti yetki belgesi alması gerekiyor. Peki taşınmaz ticareti yetki belgesi nedir? Taşınmaz ticareti yetki belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Başvurunuzu yapın

Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girip başvuru yapmaları gerekiyor. Ticaret İl Müdürlükleri sistem üzerinden gelen başvurular sonrasında başvuru yapan işletmeyi yerinde ziyaret edip, yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol ediyor. İncelemeleri tamamlanan işletmelere yedi rakamdan oluşan ve il plaka koduna göre bir numara veriliyor.

5 yıl geçerli

Yetki belgeleri her işletme için ayrı ayrı düzenleniyor ve 5 yıl geçerli oluyor. Yetki belgesinin işletmede herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılması gerekiyor. 

Yetki belgesi olmayana ceza

Yetki belgesi olmadan emlakçılık faaliyetlerini yürüten işletmelere 3 bin liradan başlayan ve işlemin türüne göre 10 bin liraya kadar yükselen ceza uygulanacak. Bu cezalar 10 katına kadar çıkabilecek, yani yetki belgesi olmadan emlakçılık faaliyetlerini yürüten işletmelere 100 bin TL ceza kesilebilecek.