Ekonomi
20 Şub 2015 07:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:24

Belediyelere altı ay müjdesi

‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Davutoğlu, müjdeyi verdi...

Belediyelere altı ay müjdesi
Ahmet Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

BELEDİYE BORÇLARINI ERTELEDİK
“BAKANLAR Kurulu kararıyla belediyelerin borçlarını 6 ay erteledik. Kapanan belediyelerden diğer belediyelere intikal eden borçlar 1 yıl ertelenmiştir. 1 yılın sonunda bu borçlar yapılandırılacak. Büyükşehir belediyelerinden şikâyet var. İlçe belediyeleri kime ait olursa olsun hepsine aynı muameleyi yapmaları lazım. Büyükşehir belediye başkanları, o ilçeye hizmet götürmek sizin görevinizdir. Son olarak bunu İzmir’de gördük. Ak Parti’ye oy vermiş ilçelerimizi cezalandırmayın, bunun yapılması durumunda gerekli hukuki işlem yapılır. Eğer gerekli olan hizmet yapılmazsa, o hizmet merkezden yapılıp bedeli o büyükşehir belediyesine mahsup edilecek.
Belediyelerin öz gelirlerinin güçlendirilmesini istiyoruz. Özel bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma sonrası belediyelerin öz gelirleri artırılacak. Kendi kendilerine yeter hale getirilecek. Bazı belediyeler mülteci sorunu ile karşı karşıya. Bu belediyelere 4 ilimizden başlamak üzere, Hatay, Urfa, Kilis ve Gaziantep belediyelerine ek yükü karşılamak üzere 60 milyon lira gönderildi. Ek tedbirler de alınacak.”

BELEDİYELERE ÖZGECAN TALİMATI
(Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili) Biz istiyoruz ki herkes aynı yerde barış içinde yaşayabilsin. Etnik ayrımcılık yapılmaması lazım. O mahalle şunların, bu mahalle bunların diye ayırılırsa, karşıtlık yaratılırsa şehir anlayışı yok olur. Belediye başkanlarına görev veriyorum. Şiddete karşı özellikle kadınlara karşı şiddete karşı durun. Özgecan kızımızın adını Antalya’daki açtığımız gençlik merkezine verdik. Bunun simgesi olarak, tesislerinize Özgecan’ın ismini verin. Adalet terazisini elinizden bırakmayın. İmar kararları alırken bu teraziyi elinizden bırakmayınız. Her imar, istimlak uygulamasında vatandaşın çıkarlarını yukarıda tutunuz.”