Konut Haberleri
30 Ara 2015 09:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:57

Beklenen kar başladı! Öğleden sonra okullar tatil mi?

Günlerdir beklenen kar yaşığışı az önce başladı. İstanbul'un hemen her ilçe ve bölgesinde rüzgarlı karla karışık yağmur var. En çok merak edilen soru ise okullar tatil mi?

Beklenen kar başladı! Öğleden sonra okullar tatil mi?
İstanbul'a beklenen kar yağmaya başladı. Sabah 08:30'dan itibaren İstanbul'un merkezi ilçelerinde kar yağışının başladığı görüldü. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre sıcaklığın birkaç derece daha düşmesi bekleniyor. İstanbul'da öğleden sonra okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair herhangi bir açıklama gelmedi.
İstanbul'a ne zaman yağacağı merak konusu olan karın bu sabah 8:30 civarı ilk tanelerini döküldü. Tahmin edilenden önce yağdığı ifade edilen karın etkisini daha da artıracağı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-12) olmak üzere ülke genelinde azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya ve Adana kıyı kesimlerinde kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 1

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 4

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18

Samsun: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışlı 4

Trabzon: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 10