Konut Haberleri
11 Mayıs 2016 08:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

BEDAŞ'tan elektrikli sandalye sarj istasyonu projesi

Enerji sektörünün devi BEDAŞ'tan elektrikli sandalyeye mahkum vatandaşları özgür kılacak bir proje geliyor. BEDAŞ 39 istasyonda şarj istasyonu kuracak...

BEDAŞ'tan elektrikli sandalye sarj istasyonu projesi
Enerji devi Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), engelli vatandaşlar için 39 istasyonda elektrikli sandalye şarj istasyonu kuracağını açıkladı.

BEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre şirket, "Hayatı Aydınlat" adı  altında bir dizi kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Daha önce İstanbul Avrupa Yakasında beş okulda ilköğretim çağındaki  özel öğrencilere yönelik özel sınıflar açan şirket, şimdi de engellilerin hareket  özgürlüğünü artırmak için 39 noktada elektrikli sandalye şarj istasyonu kurmayı  hedefliyor.

BEDAŞ, tekerlekli sandalyelerin iki saatlik seyir sonunda tekrar şarj  edilmesi gerekliliğinden hareketle başlatacağı projeyi, engellilere özel  okullarda da şarj istasyonu kurarak devam ettirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ Genel  Müdürü Mehmet İslamoğlu, sosyal sorumluluk projelerinin sadece özel sınıflarla  sınırlı kalmayacağını, engellilerin hareket özgürlüğünü sağlamaya yönelik  tekerlekli sandalye şarj istasyonu sayısının da artırılmasının hedeflendiğini  bildirdi.

BEDAŞ'ta sosyal sorumluluk projelerine her departmanın katılım  gösterdiğinin altını çizen İslamoğlu, Hayatı Aydınlat projesinin yanı sıra BEDAŞ  Akademi projesi ile de insan kaynakları alanında ses getirecek çalışmalara imza  atacaklarını kaydetti.

Özel sınıflara özel çalışma

Özel sınıf sayısının artırılmasına ihtiyaç duyulmasından hareketle bir  araya gelen proje ortağı kurumlar, özel sınıflar için gereken şartları belirledi.

İl Milli eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda sınıfların yapımı  BEDAŞ ve Türk Kızılayı iş birliği ile gerçekleştirildi.

Projenin önemli bir aşaması da Association for Coaching Türkiye  koçları tarafından sağlanıyor. Atanan öğretmen ve velilere gönüllülük esasına  dayalı olarak koçluk hizmeti veriliyor.

Projenin devamında İstanbul Avrupa Yakasında özel sınıf sayısının  artırılması hedefleniyor.

Hayatı Aydınlat Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak amacı ile  BEDAŞ çalışanları Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitimleri alarak sahne  alacak ve iki konser düzenleyecek. Müşerref Akay ve Songül Karlı da sahne alarak  Hayatı Aydınlat Projesi'ne destek verecek.

Katılımcılar ve sponsorların bağışları ile Hayatı Aydınlat Projesine  verilen desteğin artması amaçlanıyor. Mekan sponsorunun cemal reşit rey Konser  Salonu olduğu Hayatı Aydınlat Konserleri, 1 Haziran Çarşamba ve 2 Haziran  Perşembe günlerinde gerçekleşecek.