Sektörel
12 Tem 2015 12:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Bayramda 7 milyon yolcu var!

Bayramda bilet bulamayanlara müjde: o koltuk senin! Ramazan Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte yolcuların otobüs bileti arayışı son hızıyla devam ediyor

Bayramda 7 milyon yolcu var!
Tüm otobüs firmalarını online platformda buluşturan oBilet.com’un verilerine göre bu Ramazan Bayramı’nda 7 milyon kişi otobüs ile seyahat edecek. Bu da normal bir günde otobüsle taşınan yolcu sayısının 3 katına denk geliyor.
Bilet satışları %45 oranında arttı oBilet kurucularından Yiğit Gürocak, “Ramazan Bayramı öncesinde otobüs bileti satışlarında ise %45 oranında artış görüldü. Doluluk oranlarının da %100’e varması bekleniyor. Bilet telaşına düşen tatilciler de alternatif kanal arayışına giriyor” şeklinde konuştu.

Otobüste yer açılırsa haber veren uygulama: ‘O koltuk senin’ Otobüs firmalarının seferlerini tek bir platformda görüntüleyen, fiyat karşılaştırmasına imkan veren ve bilet satışı yapan oBilet.com da tatilcilerin bu arayışına cevap veriyor. Gürocak, “‘O koltuk senin’ uygulamasıyla oBilet.com’da seyahat etmek istediğiniz gün ve saati bildirdiğinizde boş yer yoksa bilgilerinizi bırakabiliyorsunuz. Sistem, herhangi bir rezervasyon iptal olduğunda size hemen bilgi veriyor ve biletinizi alabiliyorsunuz. ‘O koltuk senin’, özellikle yoğun dönemlerde cankurtaran görevi görüyor.” dedi.

Boşa düşen bir bilet, ortalama 9.5 dakika içerisinde başka biri tarafından satın alınıyor. Bu yüzden, sistem anlık olarak tüm firmaların bütün seferlerini kontrol edip seyahat edilmek istenen güzergahta ve tarihte boşalan bir koltuk olduğu durumda anında kullanıcılara bilgi mesajı gönderiyor.

oBilet.com, bilet alırken güzergah üzerinde güneşin otobüsü hangi yönde, kaç derece açıyla etkileyeceğini de belirtiyor. Yolcular koltuklarını buna göre seçebiliyor.

1 yılda 1 milyon otobüs bileti sattı Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından kurulan oBilet.com, geçtiğimiz bir yıl içinde 1 milyonun üzerinde otobüs bileti sattı. oBilet.com’da farklı otobüs firmaları arasında fiyat karşılaştırması yapabiliyor; size en uygun firmadan biletinizi anında alabiliyorsunuz. Hem iOS, hem de Android uygulaması bulunan oBilet'in mobil uygulamaları da 600 binden fazla telefona indirilmiş durumda. Aylık 2.5 milyon ziyaretçinin uğradığı oBilet.com web sitesi için ise Esenler otogarı ile birlikte Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük otogarı diyebiliriz.