Ekonomi
16 Tem 2015 10:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Bayram yolculuğunda olanlar dikkat!

Yollarda sivil araçla seyahat eden vatandaş görünümündeki trafik denetleme ekipleri görev yapacak

Bayram yolculuğunda olanlar dikkat!
Ramazan Bayramı süresince trafik kazalarının yoğun yaşandığı güzergâhlarda her 10 kilometreye bir polis ekibi yerleştirilecek şekilde planlama yapıldı. Otobüslere yolcu olarak binecek sivil polisler ise hem bindikleri aracı hem de güzergâhtaki diğer araçları denetleyecek. Yollarda sivil araçla seyahat eden vatandaş görünümündeki trafik denetleme ekipleri görev yapacak. Son 10 yılda kazaların yoğun olarak yaşandığı güzergâhlar belirlenerek her 10 kilometreye resmi veya sivil bir polis ekibi yerleştirilmesi planlandı. Şehirlerarası yolların bazılarında helikopterle denetleme de yapılacak.
TRAFİK HUTBESİ
Bu arada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, cuma ve bayram namazlarında okunacak hutbelerde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Mezarlıklar ve alışveriş merkezleri gibi bayramlarda yoğunluk yaşanan noktalarda trafik tedbirleri artırılacak. GSM operatörleri de kendi abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderecek.

BAYRAM GÖÇÜ TRAFİĞİ KİLİTLEDİ
Arİfe günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasıyla 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili bugün başladı. Tatilcilerin arife gününden önce yollara çıkmasıyla trafik çilesi de dün erkenden başladı. TEM Otoyolu Edirne ve Ankara istikametlerinde, Düzce Kaynaşlı gişelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlarıyla Çanakkale Boğazı’nı feribotla geçen tatilciler, Çanakkale’nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde yoğunluk oluşturdu.
33 KİLOMETRE 3.5 SAAT
33 kilometrelik Bahçeşehir- FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi geçiş süresi dün akşam saatlerinde 3.5 saate çıktı. Sürücüler, bu güzergâhta yer alan 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını bile ancak 81 dakikada kat edebildi. Saat 16.00’dan sonra TEM Otoyolu’nun Ankara yönünde trafik durma noktasına geldi. Sürücüler zaman zaman fazla yakıt harcamamak için kontak kapattı fakat bu kez de klimalar devre dışı kalınca sıcak hava nedeni ile zor anlar yaşadı. Asya ile Avrupa yakalarını bağlayan her iki köprüde trafik durunca vatandaşlar köprülerin alternatifi olan arabalı vapura yöneldi. Bu sefer de Sirkeci’den Yenikapı’ya ulaşan kuyruk oluştu.