Ekonomi
28 Ağu 2017 14:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Bayram tatili turizmciyi ihya etti

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasını fırsat bilenler turistik bölgelere akın etti. Bazı tatil merkezlerinin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Turizmciler ise bu ilgiden memnun.

Bayram tatili turizmciyi ihya etti
10 gün olan uzun Kurban Bayramı tatili dolayısıyla tatil merkezlerinde ciddi hareketlilik yaşandığını dile getiren turizmciler, sahillerdeki otellerin doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını bildirdiler.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, turizm merkezlerinde tatil dopinginin yaşandığını belirtti.

Sezonun yüksek olması nedeniyle Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden ciddi hareketlilik olduğuna dikkat çeken Duran, iç ve dış pazardaki yoğunlukla turizmcinin yüzünün güldüğünü ifade etti ve Rusya'dan gelen akımın eylül ve ekimde devam edeceğine bildirdi.

En keyifli döneme girdiklerini, bayram tatilinin ikinci bir imkan yarattığını aktaran Duran, tatilin, Türkiye genelinde iç pazarda 1,5 milyon hareketin olmasını sağlayacağını kaydetti.

Geçen yıl iç pazarda 7 milyon hareket olduğunu, bu yıl rakamın 10 milyon olmasının beklendiğini vurgulayan Duran, "Turizm merkezlerinde tatil dopingi yaşanıyor. Çok ciddi şekilde hareketlilik başladı. Uçaklar, otobüsler, havalimanları, dolmuşlar tıklım tıklım dolu. Otellerin hepsi yüzde 100 dolulukları yakalamış durumda. Turizmcinin yüzü gülüyor, keyifler yerinde" dedi.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı:
İç pazarda güçlü olursak, krizlere karşı dayanıklı oluruz


Kurban Bayramı tatilleri için otellere ilk girişlerin başladığını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasının iç pazarda misafirlere tatil yapma esnekliği sunduğunu anlatarak, yabancı turistlerin de yoğunlukta olduğu bir sezonda, iç pazar yoğunluğunun da başladığını bildirdi.

Otellerin dolmaya başladığına dikkati çeken Yağcı, "30 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde oteller yüzde 100 dolu olacak. Yüksek sezondayız, iç pazar da turizme ciddi anlamda katkı sağladı. Vatandaşlar artık tatil yapmanın lüks değil, bir ihtiyaç olduğunun farkına vardı. İç pazar hareketli olursa dışa karşı anlık krizlerde dayanıklı oluruz. Bayram tatilinde Antalya'da 1 milyondan fazla kişi tatil yapacak. Bu büyük bir rakam. Yüzde 70'i yabancı, yüzde 30'u iç pazar olacak" diye konuştu.

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel:
Yerli turistlerin talebi yoğun


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, tatilin uzatılmasının ardından sahil bölgelerine yerli turistlerin yoğun taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Bayram tatili nedeniyle bölgedeki tüm otellerin doluluk oranını yakaladığını belirten Gökbel, "Bölgede yaşanan doluluk Bodrum'a gelen araç trafiğinden ve uçak trafiğinden de anlaşılıyor. Umarız keyifli ve huzurlu bir bayram olur." dedi.

Gökbel, otellerin ve eğlence merkezlerinin bayram için hazırlıkların tamamladığını, herkesin sezondan memnun oyduğunu kaydetti.