Konut Haberleri
29 Ağu 2017 09:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Bayram tatili komşuya da yaradı!

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla sahil kesimleri doldu taştı. Bayram hareketliliğinden komşu adaları da nasibini aldı. Öyle ki Türkler Yunanistan'da çıkarma yaptı. Tatilcilerin Yunan adalarındaki harcamamaları komşu esnafını ihya etti.

Bayram tatili komşuya da yaradı!
Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının ardından Akdeniz ve Ege kıyılarında neredeyse bütün oteller dolu durumda .Ancak Ege’nin karşı tarafında ise doluluk hat safhada. Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, tatilini Yunanistan’da geçiren Türklerin en fazla ilgi gösterdiği yerler ise komşunun adalaları.

Sakız Adası'na ilgi fazla

Bu adalar arasında en dikkat çeken ise İzmir-Çeşme’ye 9 mil uzaklıktaki Sakız Adası... 3 günde 7 bin Türk turist Sakız’ı tercih etti. Bu sayı daha da artıyor. Geçen yıl tatilini Yunanistan'da geçiren Türklerin sayısı 1.3 milyon kişi olarak hesaplandı. Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Lisandros Tsilidis bu sayının bu yıl 1.5 milyonu geçeceğini söylüyor. Bayramda artan trafik bunun da göstergesi.

''Türkler iyi para harcıyorlar''

Tsilidis’in asıl dikkatini çektiği nokta ise Türklerin bonkörlüğü... “Bu yıl sadece o adalar değil, Mikonos ve Santorini gibi ünlü adaların da çok sayıda Türk turist tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Bundan memnunuz. Çünkü gerçekten iyi para harcıyorlar” diyerek bunu işaret ediyor.

Yunanistan istilaya uğradı

Yunanistan’ın en önemli gazetelerinden Kathimerini’nin önceki gün yaptığı haberde Yunan adalarının adeta Türk turistler tarafından istilaya uğradığını belirtiliyor. Yunan makamlarının açıkladığı rakamları değerlendiren Kathimerini’ye göre bu yılın ilk 6 ayında önceki yıla oranla yüzde 50 artış oldu.

Türk turistler rekoru kırdı

Yunan hükümetinin açıkladığı rakamlarda adaları ziyaret eden Türk sayısı ciddi anlamda arttı. 2017’de sadece 10 bin Türk turistin Kos’a gittiğini açıklayan yetkililer, Midilli’de de rekor kırıldığını ve Türkiye’den 6 bin 315 turistin tatilde adayı tercih ettiğini vurguluyor. Yunan makamlarına göre Midilli’de önceki yıla göre yüzde 214 artış yaşanırken, Sisam’da da yüzde 217 artış sağlanırken 7 bin Türk turist adayı ziyaret etti.

Günlük 200-250 euro harcanıyor

Bu rakamlarla Yunanistan’da bonkör olan Türk turistinin Türkiye’deki tatillerinde ise o kadar fazla harcama yapmadığı ortaya çıkıyor.